Στους Διεθνείς Παιδικούς Αγώνες των ΗΠΑ ο Νίκος Τζανάκος

Προσκεκλημένος του Δημάρχου της Ολυμπιακής πόλης  Lake Placid των ΗΠΑ, κ. Craig Randall είναι ο Νίκος Τζανάκος, για να συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Οργάνωσης των Παιδικών Αγώνων I.C.G..

Συγχρόνως στην Ολυμπιακή πόλη Lake Placid N.Y. πραγματοποιούνται οι Χειμερινοί Διεθνείς Παιδικοί Αγώνες.  

  Η Ολυμπιακή πόλη της  Lake Placid έχει διοργανώσει δύο Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες το 1932 και το 1980.

  Είναι η πρώτη πόλη των ΗΠΑ που φιλοξενεί τους συγκεκριμένους αγώνες.

  Οι Διεθνείς Παιδικοί Χειμερινοί Αγώνες για Παιδιά-Αθλητές, οι οποίοι θα διεξαχθούν από 6 έως 11 Ιανουαρίου με τη συμμετοχή 35 κρατών, δεν έχουν όπως και οι προηγούμενοι, σαν σκοπό μόνο την αθλητική συμμετοχή. Κύρια αποστολή έχουν να προσφέρουν μια απαράμιλλη και μοναδική ευκαιρία να συναντηθούν παιδιά από όλο τον κόσμο και να μάθουν άλλους πολιτισμούς. Τα μηνύματα της είναι ενάντια  στη βία, ενάντια στο ρατσισμό, ενάντια στον πόλεμο. Αυτή η εκδήλωση δημιουργεί διαρκείς φιλίες και προάγει τα ολυμπιακά ιδεώδη του αθλητισμού, την κατανόηση, την ειρήνη και τη φιλία. Αυτά τα ιδανικά αποτελούν τη βάση των Ολυμπιακών ιδανικών, όπως αυτά κληρονομήθηκαν σε όλο τον κόσμο από την Αρχαία Ολυμπία, την Αρχαία Ελλάδα.

Ο Νίκος Τζανάκος έχει εκλεγεί στα 12 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της I.C.G.. Στις εκλογές ψηφίζουν εκπρόσωποι από 50 πόλεις-κράτη.

Στους αγώνες, στους οποίους συμμετέχουν Δήμοι από όλον τον κόσμο, συμμετέχει από την Ελλάδα και ο Δήμος της Νάουσας με δεκαμελή αποστολή.

  



 

Διαβάστε επίσης