«Μητσοτάκης, Σημίτης και Στουρνάρας, Λερναία Ύδρα των μνημονίων»

«Η έξοδος από τα μνημόνια έχει δώσει ανάσα στον λαό, αλλά έχει προκαλέσει και ασφυξία σε πολύ συγκεκριμένα πρόσωπα», τονίζει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή του στη Realnews, χαρακτηρίζοντας τους Κυριάκο Μητσοτάκη, Κώστα Σημίτη και Γιάννη Στουρνάρα ως «Λερναία Ύδρα των μνημονίων».

«Δεν μπορούν», προσθέτει, «να λειτουργήσουν σε συνθήκες ελευθερίας. Δεν μπορούν, σε τέτοιες συνθήκες, να επιβάλουν πολιτικές που είναι τόσο σκληρές όσο οι μνημονιακές».

Για τις υποθέσεις των εξοπλιστικών και της Υγείας, συνιστά ψυχραιμία «σε όσους έχουν αρχίσει να σπαρταρούν», σημειώνοντας ότι «η Δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της».

Ο κ. Παππάς καλεί τον κ. Σημίτη να μιλήσει για την υπόθεση του Μακεδονικού επί πρωθυπουργίας του, ενώ συμπληρώνει: «Η σιωπή του είναι ένοχη. Ή απλά έχει ενοχές επειδή επέλεξε να σωπάσει».

Ενόψει της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών, δηλώνει ότι οι πολιτικές δυνάμεις της Ελλάδας θα αναμετρηθούν με την Ιστορία, ενώ τονίζει ότι «οι πατριδοκάπηλοι κρύβουν πίσω από το όψιμο ενδιαφέρον τους για τη Μακεδονία άλλες αμαρτίες».

Αναφερόμενος στα θέματα του χαρτοφυλακίου του, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής ανακοινώνει ότι εντός του Ιανουαρίου θα υπογραφεί η σύμβαση για τη δημιουργία του Συστήματος Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων στο Δημόσιο και θα προκηρυχθούν το έργο για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του γεωργικού τομέα και για το ηλεκτρονικό εισιτήριο στον ΟΑΣΘ. Στον σχεδιασμό του υπουργείου, λέει, είναι επίσης η δημιουργία ενός συστήματος «έξυπνης στάθμευσης» για 20.000 θέσεις πάρκινγκ σε μεγάλους δήμους της χώρας, ώστε να ενημερώνονται οι οδηγοί σε πραγματικό χρόνο για το πού υπάρχουν κενές θέσεις.

 

ΑΠΕ

Διαβάστε επίσης