Έρχεται ο "Τηλέμαχος" με πολικές θερμοκρασίες - Δείτε πότε θα πέσει στην Πάτρα το θερμόμετρο κάτω από το μηδέν!

Σε υποχώρηση βρίσκεται η κακοκαιρία «Σοφία», η οποία δημιούργησε αρκετά προβλήματα σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα, με ισχυρές βροχές, πυκνές χιονοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους. 

Στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή για σήμερα προβλέπονται ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες. Συγκεκριμένα τις πρωινές ώρες το θερμόμετρο δεν θα ξεπεράσει τους 2-3 βαθθμους, ενώ τις μεσημβρινές ώρες θα "αγγίξει" μόλις τους 7! Στην αρχή της ημέρας θα έχει συννεφιά , αλλά αργότερα και προς το μεσημέρι θα έχει ηλιοφάνεια.

Θερμοκρασίες που θα πέσουν κάτω και από το μηδέν θα έχουμε από αύριο , οπότε και νέο κύμα ψύχους θα πλήξει την χώρα. Ιδιαίτερα την Τρίτη προβλέπεται -1 βαθμος στην Πάτρα!

Η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ευνοεί τη μεταφορά ψυχρών αέριων μαζών με αποτέλεσμα τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και τα τοπικά φαινόμενα σήμερα Κυριακή 06/01, αλλά και την έλευση του νέου κύματος κακοκαιρίας «Τηλέμαχος», από τη Δευτέρα 07/01/2019.




Από Δευτέρα ερχεται ο "Τηλέμαχος" με χιονοπτώσεις σε πολύ χαμηλό υψόμετρο και πολικές θερμοκρασίες

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία τη Δευτέρα 07/01 και από τα βόρεια, αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας ο «Τηλέμαχος», με ψυχρότερες αέριες μάζες να κινούνται προς τη χώρα μας (Χάρτης 1), με χιονοπτώσεις σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Θα πρέπει να επισημανθεί, ότι το νέο κύμα κακοκαιρίας δεν θα έχει τη διάρκεια της κακοκαιρίας «Σοφία», και επίσης τα φαινόμενα δεν θα είναι γενικευμένα, αλλά θα απασχολήσουν τις περιοχές από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα.
 

Δείτε τον χάρτη με τις προβλεπόμενες χιονοπτώσεις στις 19:00 το απόγευμα της Δευτέρας

Πηγή: meteo.gr

Διαβάστε επίσης