ΚΙΝΑΛ στη ΝΔ: Χρειάζεται συνεχές μέτωπο κι όχι a la carte αντιμετώπιση για τη «θεσμική εκτροπή»

δήλωση του εκπροσώπου Τύπου Παύλου Χρηστίδη

Το Κίνημα Αλλαγής με δήλωση του εκπροσώπου Τύπου Παύλου Χρηστίδη, τοποθετήθηκε στην έκκληση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη για κοινή στάση της αντιπολίτευσης απέναντι στη θεσμική εκτροπή που επιχειρείται.

Όπως δήλωσε ο κ. Χρηστίδης η στάση αυτή δεν μπορεί να είναι a la carte. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε: «Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά έχει τονίσει επανειλημμένα ότι υπάρχει πρόβλημα δημοκρατίας στον τόπο. Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του ταυτίζονται με διαρκείς μεθοδεύσεις θεσμικής εκτροπής, με παρακρατικές λειτουργίες των κάθε είδους Ρασπούτιν. Η παράταξή μας έχει διαχρονικά σταθερό και διαρκές μέτωπο με τα φαινόμενα αυτά. Είναι αυτονόητο, όμως, ότι η αντιμετώπισή τους δεν γίνεται a la carte. Χρειάζεται ανοιχτή σύγκρουση με τους εκφραστές τους. Χωρίς εκπτώσεις, υπεκφυγές, με ονόματα και διευθύνσεις που περιλαμβάνουν και τους παλιούς και τους νέους εργοδότες τους. Σε αυτό το μέτωπο έχουμε καλέσει επανειλημμένα την Νέα Δημοκρατία να πράξει τα δέοντα στα του οίκου της».

Από την πλευρά του ο υπεύθυνος Κοινοβουλευτικού Τομέα Δικαιοσύνης, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ενημέρωσης, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, δήλωσε ότι οι εξελίξεις στην υπόθεση Novartis «αποκαλύπτουν - όπως είχαμε έγκαιρα προειδοποιήσει - μία σκευωρία με πολιτική στόχευση και με συμμετοχή δικαστικών και κυβερνητικών παραγόντων. Προστατευόμενοι μάρτυρες μετατρέπονται σε κατηγορούμενους, υπουργοί απειλούν δικαστές, εισαγγελείς εμπλέκονται σε πολιτικούς σχεδιασμούς».

Σύμφωνα με τον κ. Παπαθεοδώρου, «αυτές είναι πρακτικές, που δεν έχουν σχέση με το Κράτος Δικαίου, είναι πρακτικές παραδικαστικού κυκλώματος και παρακράτους που υπονομεύουν τη Δικαιοσύνη, τους θεσμούς και τη Δημοκρατία. Η αδράνεια του υπουργού Δικαιοσύνης μπροστά σε αυτή τη θεσμική εκτροπή είναι πλέον ανεπίτρεπτη και δημιουργεί ερωτηματικά. Η χώρα πρέπει να βγει άμεσα από το τέλμα και οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν».

Διαβάστε επίσης