Ουκρανία: Τέλος στον στρατιωτικό νόμο βάζει ο Ποροσένκο

Ο πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο ανακοίνωσε την άρση του στρατιωτικού νόμου που κηρύχθηκε στο τέλος του Νοεμβρίου σε περιοχές της ουκρανο-ρωσικής μεθορίου έπειτα από το πολεμικό επεισόδιο ανοικτά της χερσονήσου της Κριμαίας.

«Σήμερα στις 14.00 ο στρατιωτικός νόμος λαμβάνει τέλος», δήλωσε ο Πέτρο Ποροσένκο κατά την διάρκεια συνάντησής του με μέλη της στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας, η οποία μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

Υπενθυμίζεται ότι, η Ουκρανία είχε εγκρίνει την επιβολή στρατιωτικού νόμου, διάρκειας 30 ημερών, σε περιοχές της χώρες που είναι πιο ευάλωτες σε επίθεση από τη Ρωσία, μετά την σύλληψη από την Ρωσία τριών ουκρανικών πλοίων στο Στενό του Κερτς στις 25 Νοεμβρίου.

Πρόσφατα ωστόσο, ο ουκρανός πρόεδρος είχε δηλώσει ότι σκόπευσε να άρει τον στρατιωτικό νόμο εκτός αν υπάρξει μια ευρείας κλίμακας επίθεση από τη Ρωσία.

Οι ρωσικές αρχές είχαν αποκλείσει το στενό, στα ανοικτά της Κριμαίας, περιοχής που έχει προσαρτήσει η Ρωσία, αφού προχώρησαν στη σύλληψη δύο μικρών πολεμικών και ενός ρυμουλκού του ουκρανικού ΠΝ, διότι -σύμφωνα με τη Μόσχα- είχαν εισέλθει παράνομα στα ρωσικά χωρικά ύδατα κι έκαναν επικίνδυνους ελιγμούς.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ