Κομισιόν: “Κίτρινη” κάρτα στη Γαλλία για τις υψηλές δαπάνες στον Προϋπολογισμό

Κυρώσεις στη Γαλλία για υπερβάσεις στον Προϋπολογισμό του 2019 ζήτησε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Γκίντερ Έτινγκερ.

“Η Κομισιόν θα πρέπει να αναλάβει ενέργειες σχετικά με τους δημοσιονομικούς κανόνες που προωθεί η Γαλλία”, δήλωσε ο Κοινοτικός αξιωματούχος για τον Προϋπολογισμό σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό περιοδικό Focus.

Σχολιάζοντας τις πρόσφατες επιπλέον δαπάνες στις οποίες προέβη ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, ο Γκίντερ Έτινγκερ δήλωσε ότι πρόκειται για διαρθρωτικές μόνιμες δαπάνες που θα διαρκέσουν όλο το 2020 και επανέλαβε ότι το Παρίσι παραβιάζει τους κανονισμούς τα τελευταία 11 χρόνια πλην του 2017.

“Τα κράτη – μέλη δεν μπορούν να συγχωρέσουν τη Γαλλία τόσο εύκολα”, υπογράμμισε ο Γερμανός Επίτροπος διαφωνώντας με τον Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος είχε δηλώσει ότι οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί επιτρέπουν κάποιες ατασθαλίες εάν είναι περιορισμένες, προσωρινές και ιδιαίτερου χαρακτήρα.

Ο Έτινγκερ πρόσθεσε επίσης ότι Παρίσι και Ρώμη πρέπει να κάνουν περισσότερα για να μειώσουν το χρέος τους, επισημαίνοντας ότι καμία χώρα δεν έχει εκμεταλλευτεί τα χαμηλά επιτόκια για να μειώσει τον δείκτη χρέους της.

newsit.gr

Διαβάστε επίσης