ΕΚΤΑΚΤΟ: Υπερπτήση Tουρκικών F-16 πάνω από το Καστελόριζο

Μπήκαν στο FIR Αθηνών και αποχώρησαν ένα λεπτό αργότερα

Δύο Τουρκικά F16 πραγματοποίησαν υπερπτήση νωρίς το πρωί της Πέμπτης, λίγες μόνο ώρες μετά τις δηλώσεις του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και του Πάνου Καμμένου.

«Εάν οι Τούρκοι ανέβουν σε βραχονησίδα, θα την ισοπεδώσουμε. Και αυτό είναι μία κόκκινη γραμμή που ενστερνίζεται η κυβέρνηση» δήλωσε χθες Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης στην καθιερωμένη για αυτές τις ημέρες εορταστική συνάντηση με τους εκπροσώπους του Τύπου, απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με την προκλητικότητα των Τούρκων και το έσχατο σημείο στο οποίο μπορεί να φτάσει η Αθήνα.

Σήμερα το πρωί στις 08:42 δύο μαχητικά της Τουρκίας μπήκαν στο FIR Αθηνών και έκαναν υπερπτήση πάνω από το Καστελόριζο, ενώ αποχώρησαν ένα λεπτό αργότερα.

Συγκεκριμένα σήμερα, δύο τουρκικά μαχητικά F-16, μπήκαν στις 8:42 στο FIR Αθηνών, στις 8:43 πραγματοποίησαν, χαμηλή πτήση σε ύψος 4 χιλιάδες πόδια, πάνω από το Κασστελόριζό και αποχώρησαν από το FIR Αθηνών στις 8:44.

Μήνυμα αποφασιστικότητας έστειλε χθες προς την Άγκυρα η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Πενταγώνου. Τόσο ο Πάνος Καμμένος όσο και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης έθεσαν τις κόκκινες γραμμές, πέραν των οποίων θα υπάρξει δυναμική απάντηση από την Ελλάδα.

Από το τελευταίο άκρο της Ελληνικής επικράτειας ο Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή και τον Αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη, μίλησε για την σημασία του Καστελόριζου στην Οικονομία της Ελλάδας, κυρίως μετά την ανακήρυξη της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, ενώ ταυτόχρονα έστειλε ξανά ένα σαφές μήνυμα προς την Τουρκία.

«Η παρουσία μας εδώ, είναι μία ακόμα ευκαιρία προκειμένου να περάσουμε στους γείτονές μας το μήνυμα, ότι αυτή η χώρα μένει πιστή στα ιδανικά των προγόνων της, αυτών που πρώτοι θεμελίωσαν το πολίτευμα της Δημοκρατίας, και το δώρισαν στην παγκόσμια κοινότητα. Και ότι επιπλέον είμαστε μία χώρα φιλειρηνική, που όμως απαιτεί να τη σέβονται, όπως άλλωστε πράττει και η ίδια. Εκείνος που δεν θα σεβαστεί την εθνική μας κυριαρχία και την εδαφική μας ακεραιότητα θα συντριβεί. Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας, να υπερασπιστούμε τους βωμούς και τις εστίες μας», είπε.

Πηγή: newsbeast.gr