Συχνές ερωτήσεις για την ενοικίαση αυτοκινήτου που έχουν όλοι πριν το «δεσμεύσουν»

Η ενοικίαση αυτοκινήτου από την Αθήνα ως τα Ιωάννινα και τη Θεσσαλονίκη και γενικά όλη την Ελλάδα είναι μία υπηρεσίες που λύνει τα χέρια σε πολλούς ταξιδιώτες αναψυχής ή επαγγελματιών που χρειάζονται ένα όχημα για να ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Πριν την ενοικίαση όμως είναι συχνό φαινόμενο να δημιουργούνται διάφορες απορίες ως προς την αξιοπιστία της της εταιρείας και του ίδιου του οχήματος.

Ποια είναι η επιτρεπόμενη διάρκεια ενοικίασης αυτοκινήτου;

Μπορεί κάποιος να νοικιάσει ένα αυτοκίνητο από 24 ώρες μέχρι ένα μήνα. Αν ωστόσο θέλει να νοικιάσει αυτοκίνητο για περισσότερο από έναν μήνα τότε μπορεί να επιλέξει την υπηρεσία leasing που η τιμή θα ορίζεται ανά μήνα.

Τι περιλαμβάνεται στην κράτηση του ΙΧ;

Περιλαμβάνεται βασική ασφάλιση οχήματος (CDW), ασφάλεια προς τρίτους, απεριόριστα χιλιόμετρα και 24ωρη οδική βοήθεια. Αν το όχημα δεν είναι ΙΧ και είναι βαν ή κάμπριο ισχύει συγκεκριμένος περιορισμός χιλιομέτρων.

Τι έγγραφα πρέπει να έχει μαζί του ο πελάτης για να νοικιάσει αυτοκίνητο;

Όταν έρθετε στο γραφείο ενοικίασης για να παραλάβετε το αυτοκίνητο, είναι απαραίτητη η αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριό σας, την άδεια οδήγησης και την πιστωτική σας κάρτα για εγγύηση. Μπορείτε να νοικιάσετε αυτοκίνητο αν είστε από 23-70 ετών.

Μπορεί η οδήγηση να γίνει σε μη ασφαλτωμένο δρόμο;

Όλα τα ΙΧ αυτοκίνητα έχουν σχεδιαστεί και προορίζονται για χρήση σε άσφαλτο. Για οποιαδήποτε ζημιά προκύψει, υπάρχουν ειδικοί όροι στο συμβόλαιο που ορίζουν ότι η βασική ασφάλεια δεν καλύπτει τη ζημιά.

Ποιος μπορεί να οδηγήσει το όχημα;

Μέχρι δύο εξουσιοδοτημένοι οδηγοί μπορούν να το οδηγήσουν. Ο δεύτερος οδηγός πρέπει να δηλωθεί με πρόσθετο κόστος ανά ημέρα. Ισχύουν οι ίδιες ασφαλιστικές καλύψεις. Όποιος οδηγός οδηγήσει το όχημα, χωρίς να έχει δηλωθεί δεν καλύπτεται από καμία ασφάλεια.

Εδώ βρίσκονται οι πιο αξιόπιστες ενοικιάσεις αυτοκινήτων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη & Ιωάννινα.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ