To όνειρο πρόκρισης για τον ΠΑΟΚ έγινε... εφιάλτης - Ηττήθηκε εντός έδρας με 3-1 από την ΜΠΑΤΕ

Σε εφιάλτη εξελίχθηκε το όνειρο πρόκρισης για τον ΠΑΟΚ, καθώς ηττήθηκε την Πέμπτη με 3-1 σκορ από την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ στην Τούμπα, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί από τη συνέχεια της διοργάνωσης, βλέποντας τη σημερινή του αντίπαλο να παίρνει το δεύτερο εισιτήριο.

Oι «ασπρόμαυροι» ήθελαν νίκη απέναντι στους Λευκορώσους και παράλληλα επικράτηση της Τσέλσι επί της Βίντι, προκειμένου να καταφέρουν να πάρουν το εισιτήριο για τους «32» της διοργάνωσης.

Εντούτοις δεν συνέβη τίποτα από τα δύο, καθώς, όπως προαναφέραμε, ο «δικέφαλος» του Βορρά υπέστη ένα άνευ προηγουμένου «κάζο» από την ΜΠΑΤΕ, την ώρα που οι -αδιάφοροι βαθμολογικά- Λονδρέζοι έμεναν στην ισοπαλία με 2-2 σκορ στη Ρουμανία.
Η ομάδα από τη Λευκορωσία ήταν πιο διαβασμένη και κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο όταν μάλιστα πέτυχε και τα τρία της τέρματα με τους Σκάβις (17΄) Σίγκνεβιτς (42΄ πέναλτι, 45΄+1). 

Ο ΠΑΟΚ μείωσε στο 59΄ με τον Πρίγιοβιτς αλλά δεν αρκούσε αυτό για να πάρει μπροστά και να φθάσει σε καλύτερο αποτέλεσμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι φιλοξενούμενοι αγωνίστηκαν με παίκτη λιγότερο από το 62΄, λόγω αποβολής του Σίγκνεβιτς.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι με στόχο ένα γρήγορο γκολ και μόλις στο 2’ απείλησε για πρώτη φορά την αντίπαλη εστία της αντιπάλου του, με τον Πέλκα να αδυνατεί να πλασάρει τον Σερμπίτσκι μετά από ωραία μπαλιά του Πρίγιοβιτς ενώ στο 9ο λεπτό η μπάλα μετά τη κεφαλιά του Βαρέλα πέρασε άουτ.
Οι φιλοξενούμενοι άρχισαν μετά το δεκάλεπτο να ανοίγουν το παιχνίδι τους επιθετικά και στο 15΄ έψαξαν το 0-1 με σουτ του Ίβανιτς που όμως δεν βρήκε στόχο. Αυτό ήταν... καμπανάκι για τους παίκτες του ΠΑΟΚ γι’ αυτό που θα ακολουθούσε στη συνέχεια, ωστόσο οι παίκτες του Λουτσέσκου προφανώς δεν το άκουσαν.
Στο 18΄ από σέντρα του Στάσεβιτς και ολέθρια αδράνεια των αμυντικών του ΠΑΟΚ, ο Σκάβις με το στήθος έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για να γίνει ακόμα πιο ψυχρή η ατμόσφαιρα στην Τούμπα με το γκολ των Λευκορώσων. 

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να είναι βραχυκυκλωμένος και η ΜΠΑΤΕ ήταν συνέχισε να τον απειλεί. Στο 34΄ ο Στάσεβιτς από το ύψος του πέναλτι σούταρε άουτ, ενώ στο 36΄ ο Πασχαλάκης έδιωξε έναν κίνδυνο που πάλι προετοίμασαν οι φιλοξενούμενοι. 

Ο «δικέφαλος» του Βορρά πλησίασε στην ισοφάριση στο 40΄ με σουτ του Βιεϊρίνια, που έφυγε άουτ ελάχιστα, ωστόσο δύο λεπτά αργότερα η ΜΠΑΤΕ έφτασε στο 2-0 με πέναλτι του Σίγκνεβιτς, το οποίο κέρδισε ο Στάσεβιτς, μετά το αντικανονικά μαρκάρισμα του Μάτος στην περιοχή. 

Η ανωτερότητα των Λευκορώσων συνεχίστηκε στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας και μάλιστα πριν την λήξη του ημιχρόνου (45+1΄) κατάφεραν να φτάσουν στην επίτευξη ακόμη ενός γκολ, όταν ο Σίγκνεβιτς πλάσαρε υπέροχα, αναγκάζοντας τον Πασχαλάκη να μαζέψει την μπάλα για τρίτη φορά από τα δίχτυα του.
Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Λουτσέσκου προχώρησε σε δυο αλλαγές με την είσοδο των Τόσκα-Ουάρντα στο παιχνίδι, ελπίζοντας ότι η ομάδα του θα δείξει… σημάδια ζωής.
Ο ΠΑΟΚ στο 59΄ κατάφερε να μειώσει σε 3-1, όταν από επέλαση και συρτή πάσα του Ζαμπά, ο Πρίγιοβιτς παραβίασε την εστία της ΜΠΑΤΕ, η οποία μάλιστα τρία λεπτά αργότερα έμεινε με 10 παίκτες, μετά την αποβολή του Σίγκνεβιτς για χτύπημα στον Κρέσπο εκτός φάσης. 

Στη συνέχεια η ομάδα της Θεσσαλονίκης αύξησε την πίεσή της για να πλησιάσει ακόμη περισσότερο στο σκορ, ωστόσο δεν άλλαξε τίποτα καθώς ο τερματοφύλακας των Λευκορώσων όποτε τον χρειάστηκε η ομάδα του φώναξε «παρών».
Κίτρινες: Βιεϊρίνια, Μάτος, Μπάγκα, Ρίος, Γιαμπλόνσκι.
Κόκκινες: Σίγκνεβιτς (62'). 

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια (46' Τόσκα), Κρέσπο, Βαρέλα, Μάτος, Μαουρίσιο, Κάνιας, Πέλκας (55' Ακπόμ), Ζαμπά, Λημνιός (46' Ουάρντα) και Πρίγιοβιτς.
ΜΠΑΤΕ: Σερμπίτσκι, Φιλίποβιτς, Ντραγκούν (87' Γιαμπλόνσκι),Ίβανιτς, Σίγκνεβιτς, Σκάβις (82' Γκόρντερλτσουκ), Ρίος, Στάσεβιτς, Βόλκοφ, Μπάγκα, Πολισκοφ.
Η τελική βαθμολογία στον 12ο όμιλο:
Τσέλσι 16
ΜΠΑΤΕ 9
Βίντι 7
ΠΑΟΚ 3

Διαβάστε επίσης