Αχαΐα: Καΐκι προσέκρουσε στο λιμάνι των Αλυκών - Μεγάλη επιχείρηση για να μην βυθιστεί - ΝΕΟΤΕΡΑ

ΣΠΕΥΔΟΥΝ ΔΥΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

Νεότερη Ενημέρωση 20.30: Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση προκειμένου να μην βυθιστεί το καΐκι, που υπέστη ρήγμα μετά την πρόσκρουση του κατά την έισοδο του στο αλιευτικό καταφύγιο των Αλυκών στη Δυτική Αχαΐα.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του tempo24.new, αυτή την ώρα, δύτης έχει πέσει στη θάλασσα και επιχειρεί να "κλείσει" το ρήγμα. Οι ζημιές που έχει υποστεί το πλοίο είναι μεγάλες.

Στο σημείο του συμβάντος από την πρώτη στιγμή βρέθηκε ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Χρήστος Νικολάου και στελέχη της Δημοτικής Αρχής που ενημέρωσαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Επί τόπου έσπευσε δύναμη από το σταθμό της ΒΙΠΕ Πατρών.

Πρώτη Ενημέρωση 19.58: Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Κυριακής στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πατρών, για μεγάλο καΐκι και το πλήρωμα του, που επέστρεφε για ελλιμενισμό στο αλιευτικο καταφύγιο των Αλυκών στη Δυτική Αχαΐα.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news, κατά την είσοδο του, το καϊκι προσέκρουσε και υπέστη ρήγμα και μπάζει νερά.

Στο σημείο σπεύδουν από την Πάτρα ειδικοί δύτες για να "επουλώσουν"' το ρήγμα, καθώς σύμφωνα με πηγές, έαν το καίκι μετακινηθεί είναι κάτι παραπάνω από ορατός ο κίνδυνος να βουλιάξει.

 Το πληρωμα είναι ασφαλές και παραμένει στο πλοίο. Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη, η μεταφορά εξοπλισμού του καικού σε διπλανό σκάφος και του πληρώματος από το Λιμενικό.

Επί τόπου βρίσκονται δυνάμεις του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ