Πάτρα: Επιχείρηση «χρεώνει» το διάλειμμα - Αναγκάζει εργαζόμενους να δουλεύουν δεκάωρο

καταγγελία στο εργατικό Κέντρο

Καταγγελία στο Εργατικό Κένρο Πάτρας αποκάλυψε τον εργασιακό μεσαίωνα τον οποίο ζουν εργαζόμενοι σε επιχείρηση της Πάτρας η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο των τροφίμων. 

Σύμφωνα με την καταγγελία η επιχείρηση η οποία απασχολεί  470 εργαζόμενους, τους «χρεώνει» το διάλειμμα διάρκειας ενός τετάρτου που είναι υποχρεωμένη να τους χορηγεί, και τους αναγκάζει να το δουλεύουν.

Την ίδια ώρα πολλοί από τους εργαζόμενους αναγκάζονται να προσέρχονται στη δουλειά μία ώρα πριν την έναρξη του ωραρίου τους και να φεύγουν μία ώρα μετά, δουλεύοντας πολλές φορές  στη διάρκεια της εβδομάδας  δέκα ώρες χωρίς επιπλέον αμοιβή.

Ακόμα και στον τρόπο χορήγησης των αδειών, η διεύθυνση της επιχείρησης καταφεύγει σε αλχημείες, καθώς υποχρεώνει τους 500 περίπου εργαζόμενους , να υπογράψουν σε λευκό χαρτί και στη συνέχεια να τους χορηγεί την άδεια όποτε αυτή επιθυμεί.

Σύμφωνα με στελέχη του Εργατικού Κέντρου της Πάτρας η συγκεκριμένη επιχείρηση έχει απασχολήσει και κατά το παρελθόν, καθώς  όπως διαπιστώθηκε προχώρησε παράνομα σε ανέγερση υποκαταστήματος της εκατοντάδων τετραγωνικών, το οποίο έχει χαρακτηριστεί αυθαίρετο.

 

Διαβάστε επίσης