Μεξικό: Έξι αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυροβολισμών με μέλη συμμοριών

Έξι μεξικανοί αστυνομικοί έπεσαν νεκροί από σφαίρες τη Δευτέρα στην Πολιτεία Χαλίσκο του δυτικού Μεξικού, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.
Πρόκειται για μια από τις πιο πολύνεκρες επιθέσεις εναντίον στελεχών των σωμάτων ασφαλείας τους τελευταίους μήνες και διαπράχθηκε την πρώτη εργάσιμη ημέρα μετά την ανάληψη των καθηκόντων της κυβέρνησης του νέου προέδρου Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ το Σαββατοκύριακο.
Όπως γνωστοποίησαν, μέσω Twitter, εισαγγελείς της Χαλίσκο, έξι πολιτειακοί αστυνομικοί σκοτώθηκαν και άλλος ένας τραυματίστηκε σε ανταλλαγή πυρών στον δήμο Λα Ουέρτα, στις μεξικανικές ακτές στον Ειρηνικό Ωκεανό, ενώ ακόμη δεν έχει κοπάσει ο σάλος για μια επίθεση εναντίον του προξενείου των ΗΠΑ στη Γουαδαλαχάρα, την πρωτεύουσα της Πολιτείας.
Μια εκπρόσωπος της πολιτειακής εισαγγελίας ανέφερε ότι δεν είναι σαφές ποιος ευθύνεται για τους θανάτους των αστυνομικών. 

Η περιοχή αυτή πάντως είναι γνωστό πως θεωρείται έδαφος του Καρτέλ Νέα Γενιά της Χαλίσκο (ΚΝΓΧ), μιας από τις πιο ισχυρές και πιο βίαιες μεξικανικές συμμορίες που διακινούν ναρκωτικά.

Διαβάστε επίσης