Πάτρα: Από σήμερα οι επετειακές εκδηλώσεις για τον ποιητή Κώστα Κρυστάλλη

στην αίθουσα του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών

Ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών, ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων, ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών  και ο Σύνδεσμος Συρρακιωτών Πάτρας & Δυτικής Ελλάδας "Γ.Ζαλοκώστας", με αφορμή τη συμπλήρωση 150 χρόνων από τη γέννηση του ποιητή Κώστα Κρυστάλλη, συνδιοργανώνουν μία σειρά επετειακών μουσικοχορευτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων με τίτλο:"2018, έτος Κώστα Κρυστάλλη, 150 χρόνια από τη γέννηση του ποιητή"

Οι εκδηλώσεις, που έχουν ελεύθερη είσοδο για το κοινό, θα λάβουν χώρα από 10 -15 Δεκεμβρίου 2018 στην αίθουσα του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών, "Το σπίτι του Ηπειρώτη", (Μουρούζη 14 - 1ος όροφος) καθώς και στο χώρο πολιτισμού-θέατρο "Επίκεντρο" (Νόρμαν 16).


Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως ακολούθως:                                                           

 Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου, ώρα 7.30 μ.μ. Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας του Βαγγέλη Γιωτόπουλου στον Πανηπειρωτικό Σύλλογο Πατρών (Μουρούζη 14) με τίτλο: 
"Η Κάθοδος των Συρρακιωτών ποιμένων στα χειμαδιά" (Εικόνες από τη ζωή των κτηνοτρόφων της Πίνδου, που ύμνησε ο Κώστας Κρυστάλλης)
- Παρουσίαση βιβλίου με τίτλο "Κώστας Κρυστάλλης - Η Επιστροφή, 150 χρόνια από τη γέννησή του" (1868-2018), Ηπειρωτικές Εκδόσεις «Πέτρα», Αθήνα, 2018 (κείμενα των Κωστή Παλαμά,  Π. Μπουκάλα, Π. Νιρβάνα, Γρ. Ξενόπουλου, Λ. Βρανούση, Ε. Αυδίκου, Χ. Χρηστοβασίλη κ.α.)
Διάρκεια έκθεσης από 10 - 14 Δεκεμβρίου, από 6.30 έως 9.00 μ.μ. (ύστερα από συνεννόηση, η επίσκεψη σχολείων θα πραγματοποιείται πρωινές ώρες) 

Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2018,
Θεατρική παράσταση από την ομάδα τέχνης «Βορείως», του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, στο θέατρο «Επίκεντρο» (Νόρμαν 16) με τίτλο "...δι΄αυτόν τον προορισμόν": μια θεατροποιημένη προσέγγιση της ζωής και του έργου του ποιητή, Κώστα Κρυστάλλη. 
 Έναρξη παράστασης: 7.30 μ.μ

 Οι εν λόγω εκδηλώσεις έχουν τεθεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ  
Σημειώνεται ότι, στο πλαίσιο της επετειακής εβδομάδας, προστίθεται μία επιπλέον εκδήλωση με τίτλο "Μουσικοχορευτικοί "Δρόμοι" ημινομάδων κτηνοτρόφων" που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018, και ώρα 7.30 μ.μ στον Πανηπειρωτικό Σύλλογο Πατρών (Μουρούζη 14, Το Σπίτι του Ηπειρώτη) και περιλαμβάνει: 
α) Αναλυτική παρουσίαση βλάχικης παραδοσιακής συρρακιώτικης φορεσιάς 
β) Παρουσίαση-ανάλυση συρρακιώτικων χορών και τραγουδιών
γ) Προβολή ντοκυμανταίρ με θέμα "Άνοδος και Κάθοδος Συρρακιωτών" 

Για οποιαδήποτε πληροφορία και επισκέψεις σχολείων μπορείτε να απευθύνεσθε στα τηλέφωνα του Προέδρου του Συλλόγου, κ. Χάιδα Αλέξανδρου (6972465709) και της Γενικής Γραμματέως, κ. Κολιοπάνου Αικατερίνης (6977084891).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ