Στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα της αποψίλωσης του πρασίνου και των υποδομών ποτίσματος στον Κόκκινο Μύλο

Το Δημοτικό Συμβούλιο, συζήτησε το θέμα της αποψίλωσης του πρασίνου και των υποδομών ποτίσματος στον Κόκκινο Μύλο, καθώς επίσης την κατεδάφιση των δημοτικών οδών σε Βραχνέικα, Μονοδένδρι, Ροΐτικα και στο Ρίο, αλλά και την κλήση σε ακρόαση της Δημοτικής Αρχής, για τις δημοτικές οδούς από το Κάστρο του Ρίου έως τον Άγιο Βασίλειο.

Το Σώμα αποφάσισε τα εξής, όπως κατατέθηκαν στην εισήγηση του Αντιδημάρχου Χρήστου Κορδά:

 «1. Καλεί την Κυβέρνηση να λάβει τις νομοθετικές ή άλλες πρωτοβουλίες επίλυσης όλων των ζητημάτων που αφορούν τα συγκεκριμένα θέματα στην κατεύθυνση προστασίας του Κοινόχρηστου χαρακτήρα του Αιγιαλού και της Ζώνης Παραλίας, σε συνδυασμό με υπάρχουσες επί δεκαετίες υποδομές που χρησιμοποιούνται από τους δημότες (οδών, αθλητικών χώρων, χώρων πρασίνου, παιδικών χαρών κ.λπ.)

2. Απορρίπτει την κατεδάφιση και καταστροφή  υπαρχόντων υποδομών που σήμερα θεωρούνται Δημοτικές αλλά έγιναν από το Κράτος πριν πολλές δεκαετίες επί του εκ των υστέρων καθορισθέντος αιγιαλού και παραλίας. Και συγκεκριμένα τις παραλιακές οδούς Ρίο – Άγιο Βασίλειο, Τσαούση – Βραχνέικα ή άλλες. Διότι θα αποκλειστεί ακόμα και η πρόσβαση στα σπίτια και μαγαζιά χιλιάδων κατοίκων και επαγγελματιών που πρέπει να τα εγκαταλείψουν ή να τα κλείσουν. Επίσης την καταστροφή υπαρχόντων υποδομών ύδρευσης, τηλεπικοινωνιών, ηλεκτρισμού, αποχέτευσης όμβριων κ.λπ. με καταστρεπτικά αποτελέσματα στην ζωή, την περιουσία και την λειτουργία της Πόλης.

3. Απορρίπτει την καταστροφή υποδομών διαμόρφωσης κοινόχρηστων χώρων και πρασίνου, στην Παραλία Πατρών, τον Κόκκινο Μύλο (έναν πρώην μπαζότοπο –σκουπιδότοπο που μόλυνε το περιβάλλον). Δηλαδή την αφαίρεση χώματος, αυτόματου ποτίσματος, φωτισμού, της προσωρινής προστασίας του πρασίνου κ.λ.π.. Καλείται η Δημοτική Αρχή να ολοκληρώσει την κατασκευή παιδικής χαράς. Εργασίες απαραίτητες και ζωτικής σημασίας για τους κατοίκους και την νεολαία της εκεί τόσο υποβαθμισμένης περιοχής.

4. Μέχρι νομοθετικής ή άλλης ρύθμισης και ανεξάρτητα του ποιός έχει την ευθύνη των χώρων ( Κυβέρνηση, Κτηματική , Περιφέρεια., Δήμος) η Δημοτική Αρχή η οποία δεν έχει κατασκευάσει κανένα απολύτως κοινόχρηστο χώρο ή παραθαλάσσιο δρόμο εις βάρος του αιγιαλού σε περίπτωση που στις υπάρχουσες παραθαλάσσιες οδούς ή άλλους κοινόχρηστους χώρους υπάρχουν και γνωστοποιούνται ζητήματα ασφαλείας, όπως προφανώς επικίνδυνες διαβρώσεις οδοστρωμάτων που δημιουργούν κινδύνους ακόμα και για την ζωή των χρηστών τους οφείλει να λαμβάνει μέτρα και να πραγματοποιούνται οι δέουσες εργασίες.

5. Το Δημοτικό Συμβούλιο καταγγέλλει κάθε απόπειρα δίωξης και ποινικοποίησης που σχετίζεται με ενέργειες του Δήμου και της Δημοτικής Αρχής που αφορούν παρεμβάσεις στον παραθαλάσσιο χώρο (όπως Νότιο Πάρκο, Κόκκινο Μύλο, Πλαζ, δρόμους κ.λ.π.) οι οποίες ενισχύουν καθαρά τον κοινόχρηστο – κοινωφελή χαρακτήρα του, και αποτρέπουν την εμπορευματοποίησή του».

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ