Εορτασμός Επετείου Ιδρύσεως του Πανεπιστημίου Πατρών

Στις 30 Νοεμβρίου 2018 το Πανεπιστήμιο Πατρών γιορτάζει τα 52 χρόνια λειτουργίας του.

Tην 1η Δεκεμβρίου 1966 ξεκίνησε η λειτουργία του Πανεπιστημίου Πατρών ως Φυσικομαθηματική Σχολή με τη διάλεξη του Ακαδημαϊκού και Καθηγητή Φιλοσοφίας Ιωάννη Θεοδωρακόπουλου, Προέδρου της τότε Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Την προηγούμενη ημέρα, 30 Νοεμβρίου 1966, Εορτή του Πολιούχου Πατρών Αγίου Ανδρέου, έγιναν τα εγκαίνια του νέου Πανεπιστημίου στη κεντρική αίθουσα του Παραρτήματος που στέγασε τις πρώτες Σχολές. Τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής και τους πρώτους Καθηγητές παρουσίασε με ομιλία του ο πρώτος Γενικός Γραμματέας του νεοϊδρυθέντος Πανεπιστημίου, κ. Σπήλιος Παπαθανασόπουλος.

Είχα τη τιμή να είμαι Φοιτητής της πρώτης σειράς του Πανεπιστημίου Πατρών και να ζήσω αυτές τις ιστορικές στιγμές Έναρξης Λειτουργίας  του Πανεπιστημίου. Όπως επίσης είχα τη μεγάλη τιμή να είμαι μεταξύ των πρώτων οκτώ Αποφοίτων του μετά από τέσσερα χρόνια σπουδών και των πρώτων βραβευθέντων του Πανεπιστημίου.

Το Πανεπιστήμιο ξεκίνησε με όραμα την Αριστεία, την Ποιότητα και το βλέμμα προσανατολισμένο στην Έρευνα, στη Διδασκαλία, την Καινοτομία με τους πρώτους φοιτητές του να θέτουν τα θεμέλια ενός σύγχρονου Πανεπιστημίου!

Σε υπενθύμιση αυτής της ιστορικής ημέρας και της υποθήκης για Αριστεία αυτών που εμπνεύστηκαν την Ίδρυση του Πανεπιστημίου Πατρών παραθέτω αυτούσιο το επίκαιρο για το Πανεπιστήμιο Πατρών κείμενο της ομιλίας της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκόπη Παυλόπουλου στην επίσημη τελετή έναρξης του 19ου Συνεδρίου Ιατρικής Χημείας και στον Εορτασμό των 20 Χρόνων Λειτουργίας του Προγράμματος στις 22 Σεπτεμβρίου 2018.

Η ομιλία της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας, ένας Έπαινος και μία Επιβράβευση της Αριστείας, ήταν μία μεγάλη τιμή για το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Ιατρική Χημεία» και για το Πανεπιστήμιο Πατρών. 

Διαβάστε επίσης