Μουσική διαδραστική παράσταση από το 9ο Γυμνάσιο Πάτρας

Στο 9ο Γυμνάσιο της Πάτρας και στο πλαίσιο του μαθήματος της μουσικής, καθώς και τη θεματική "Η Μουσική στην Αρχαία Ελλάδα, από το διθύραμβο στην τραγωδία" οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 26 Νοέμβρη διαδραστική παράσταση, σε συνεργασία με το μουσικοπαιδαγωγικό σχήμα "ΛΥΡΑΥΛΟΣ".

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν μουσικά όργανα, να τα επεξεργαστούν, να ακούσουν τον ήχο τους, να συμμετέχουν στην εκτέλεσή τους.

Από τη θεϊκή λύρα του Απόλλωνα και τη φόρμιγγα ως το μελωδικό αυλό, αλλά και τις επιβιώσεις τους στην σύγχρονη εποχή μέσω της Παράδοσης, το ζουρνά, τη γκάιντα και την τσαμπούνα (απόγονοι του αρχαίου άσκαυλου).

Επίσης άκουσαν ζωντανά σωζόμενες μουσικές της αρχαιότητας (Ύμνο του Σεικίλου) ρυθμούς και τρόπους αρχαιοελληνικούς, επιβεβαιώνοντας τον πλούτο και τη συνέχεια της μουσικής κληρονομιάς.

Οι μαθητές αποκόμισαν γνώση, αφύπνισαν τη μουσικότητά τους, ψυχαγωγήθηκαν μέσα από μια πρωτότυπη και εξόχως παιδευτική διαδικασία και μια διαθεματική προσέγγιση, που έκανε την ψυχή τους να πάλλεται!

Επίσης, η δράση βοήθησε συμπληρωματικά τη γνώση των μελών της θεατρικής ομάδας του σχολείου, που φέτος ετοιμάζεται να αναμετρηθεί με το δύσκολο είδος της αρχαίας τραγωδίας και συγκεκριμένα τους "Πέρσες" του Αισχύλου.

Τη δράση υποστήριξαν ο διευθυντήςτου σχολείου, κ. Γ. Καρατζά και η καθηγήτρια της μουσικής, κ. Ελπ. Νούσα ενώ αυτή τη πρωτοβουλία τους βοήθησαν στην διεύρυνση των οριζόντων του μαθητικού δυναμικού του σχολείου με δημιουργικό τρόπο, που εμβαθύνει στον Ελληνικό Πολιτισμό και Τέχνη.

Διαβάστε επίσης