Πάτρα: Ποιοι απεργούν σήμερα - Συγκέντρωση το πρωί στο Εργατικό Κέντρο

Γενική απεργία έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ

Γενική απεργία έχει προκηρύξει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας για σήμερα Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, με αφορμή την ψήφιση του προϋπολογισμού.

Η ΓΣΕΕ διεκδικεί μεταξύ άλλων:

  • 751 ευρώ ενιαίο κατώτατο μισθό
  • Συλλογικές Συμβάσεις εργασίας
  • Εργασία για όλους
  • Καθολική κοινωνική πρόνοια
  • Κατάργηση φοροεπιδρομής
  • Ακατάσχετη πρώτη κατοικία

Το Εργατικό κέντρο της Πάτρας καλεί τα σωματεία του να συμμετέχουν στη σημερινή απεργία και στην συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 10:30 στο Εργατικό Κέντρο της Πάτρας

Απεργούν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας καλεί όλους τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα και τα σωματεία να λάβουν μαζικά μέρος στη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της ΓΣΕΕ και των συνδικάτων την Τετάρτη 28.11.2018 και στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα.

Χωρίς Προαστιακό σήμερα η Πάτρα

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης του ΟΣΕ ότι αδυνατεί να εξασφαλίσει την κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου (λόγω της απεργίας της ΓΣΕΕ & της ΠΟΣ), η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, σεβόμενη το επιβατικό κοινό, ενημερώνει πως δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιό της. Ως εκ τούτου δεν θα πραγματοποιηθούν ούτε δρομολόγια του προαστιακού.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Τα πλοία στα λιμάνια θα παραμείνουν δεμένα την Τετάρτη καθώς οι ναυτεργάτες θα συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ. Μάλιστα η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) αποφάσισε να κατέβει στην απεργία με δικά της αιτήματα.  Η κινητοποίηση της ΠΝΟ περιλαμβάνει όλες τις κατηγορίες πλοίων και θα ξεκινήσει από 00:01 τα ξημερώματα της Τετάρτης 28 Νοεμβρίου έως τις 24:00 της ίδιας ημέρας.

Δεν συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι Πελοποννήσου Ηπείρου και Νήσων

Οι τρεις περιφερειακές Δημοσιογραφικές Ενώσεις (ΕΣΗΕΜΘ- ΕΣΗΕΠΗΝ- - ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε) δεν συμμετέχουν στην απεργία που αποφάσισαν να συμμετέχουν μόνες τους η ΕΣΗΕΑ και η ΕΣΠΗΤ, χωρίς καν να θέσουν το θέμα στην ΠΟΕΣΥ.

Απεργούν οι οδοντίατροι

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αχαΐας συμμετέχει  στην εικοσιτετράωρη Πανελλαδική Απεργία την οποία έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ για την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου και καλούνται όλα τα μέλη σε απεργιακή συνάντηση την Τετάρτη 28/11 και ώρα 10.00 π.μ. στα γραφεία του Συλλόγου.

Διαβάστε επίσης