Χρήστος Πατούχας: Η "Ανυπότακτη Πολιτεία" είναι έτοιμη για την εκλογική μάχη

«Είμαστε έτοιμοι να βαδίσουμε στη μάχη των εκλογών με καθαρό το βήμα μας στο μέλλον. Η απάντηση στην ερώτηση που μας κάνουν είναι αυτονόητη. Θα είμαστε στις εκλογές”, δήλωσε ο  επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Ανυπότακτη Πολιτεία» Χρήστος Πατούχας στη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε η Δημοτική Κίνηση, στο πλαίσιο των εργασιών του 21ου Forum Ανάπτυξης - Money Show Πάτρας 2018. Θέμα της εκδήλωσης: «Τα πιο σημαντικά προβλήματα της πόλης μας ενόψει των Δημοτικών εκλογών του προσεχούς Μαΐου».

 

Ο κ. Πατούχας εστίασε στα θέματα του θαλασσίου μετώπου, στη νέα σιδηροδρομική γραμμή αλλά και στο φράγμα Πείρου Παραπείρου .Ομιλητές ήταν επίσης οι Θύμιος Δραγώτης, Διδάκτωρ Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών ο οποίος μίλησε για την κοινωνική πολιτική του Δήμου και ο Βασίλης Κυπραίος, Διδάκτωρ Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών που ανέπτυξε το ζήτημα της διαχείρισης των αποβλήτων.

“Ερχόμαστε να συζητήσουμε σε μια κατάσταση όπου η ανεργία είναι ιδιαίτερα

υψηλή. Ιδιαίτερα στις νέες ηλικίες είναι ακόμα υψηλότερη. Η πόλη μας είναι από

τις πόλεις που έχουν τους υψηλότερους δείκτες ανεργίας. Με δεδομένο ότι το

Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ έχουν συνολικά 30 τμήματα που καταλαβαίνετε πόσοι

φοιτητές έρχονται στην Πάτρα κάθε χρόνο από άλλες πόλεις, η τεράστια ανεργία

σημαίνει ότι η Πάτρα δεν είναι ελκυστικός τόπος για κρατήσει φοιτητές και

σπουδαστές μετά το τέλος των σπουδών τους όταν αυτοί αναζητούν εργασία για να

συνεχίσουν τη ζωή τους. Για αυτό και εμείς θέσαμε ως σημαντική διεκδίκηση το να

ληφθούν μέτρα για την ανεργία. Μείωση της ανεργίας σημαίνει ανάπτυξη όχι

μονάχα για την πόλη, αλλά και για τους πολίτες. Ενόψει της ψήφισης του προϋπολογισμού του 2019, η συζήτηση αρχίζει εντός των ημερών, επεξεργαζόμαστε ήδη προτάσεις για την περαιτέρω βελτίωση των κοινωνικών παροχών”, επισήμανε ο  Θύμιος Δραγώτης δίνοντας έμφαση σε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της εποχής.

 

Σε δύο βασικά προβλήματα των τελευταίων δεκαετιών, όπως είπε, της Πάτρας αναφέρθηκε ο Βασίλης Κυπραίος. «Αυτά δεν είναι άλλα από τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων και την επεξεργασία των υγρών λυμάτων». Και ανέφερε:  «Η θέση μας ως Ανυπότακτη Πολιτεία είναι σαφής: Δεν μπορεί να υπάρχει άλλος στόχος από την άμεση εγκατάλειψη του ΧΥΤΑ της Ξερόλακας και την ανάπλασή του. Προϋπόθεση είναι η πραγματοποίηση των έργων στου Φλόκα προκειμένου να μπορέσουμε να εγκαταλείψουμε τον ΧΥΤΑ της Ξερόλακας”, ανέφερε χαρακτηριστικά.








 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ