Anonymous: Η Βρετανία έχει στήσει δίκτυο παρακολούθησης σε χώρες της Ευρώπης - Ανάμεσα τους και η Ελλάδα

Αποκάλυψη "βόμβα"

Οι Anonymous ισχυρίζονται ότι ανακάλυψαν έγγραφα που αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση της Βρετανίας χρησιμοποιούσε μυστικά ένα δίκτυο οργανισμών στην Ευρώπη, προκειμένου να παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις των κρατών.

Η ομάδα των χάκερ δήλωσε την Παρασκευή ότι τα συγκεκριμένα έγγραφα αναφέρονται σε μία ΜΚΟ που εδρεύει στο Λονδίνο και η οποία δηλώνει ότι “υπερασπίζεται τη δημοκρατία ενάντια στην παραπληροφόρηση”. Ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζονται οι Anonymous το πρότζεκτ με το όνομα ‘Integrity Initiative’ που ξεκίνησε το 2015 χρηματοδοτούνταν και λειτουργούσε από το Λονδίνο, μέσω “συγκαλυμμένων επαφών στις βρετανικές πρεσβείες”.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του το sputniknews.com, οι Anonymous αναφέρουν πως χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η περίπτωση του Πέδρο Μπάνος στην Ισπανία, ενός συνταγματάρχη γνωστού για τη φιλο-ρωσική του διάθεση, του οποίου εμποδίστηκε ο διορισμός στη θέση του επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών στη χώρα. Σύμφωνα τα έγγραφα που παραθέτουν οι Anonymous, το δίκτυο του ‘Integrity Initiative’ στην Ισπανία δημιούργησε εκστρατεία στο Twitter, τον Ιούνιο του 2018, θέλοντας να προκαλέσει αναταραχή στα ΜΜΕ και να κάνει τα ισπανικά κόμματα να ζητήσουν από τον Πρωθυπουργό της χώρας Πέδρο Σάντσεθ να ακυρώσει τον διορισμό.

Η ομάδα χάκερ αναφέρει ότι οι βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών μπορούν να δρουν με αυτόν τον τρόπο και σε άλλες χώρες της Ευρώπης όπως η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Ελλάδα, η Ολλανδία, η Λιθουανία, η Νορβηγία, η Σερβία και το Μαυροβούνιο και ισχυρίζεται ότι το Λονδίνο θέλει να δημιουργήσει μακροπρόθεσμα παρόμοια δίκτυα σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Μέσης Ανατολής, της Βόρειας Αφρικής, των ΗΠΑ και της Ευρώπης.

“Όλη η δουλειά γίνεται υπό άκρα μυστικότητα, μέσω συγκαλυμμένων επαφών στις βρετανικές πρεσβείες, κάτι που αυξάνει τις υποψίες ότι η Βρετανία χρησιμοποιεί εύλογες δικαιολογίες για να δημιουργήσει ένα παγκόσμιο σύστημα επιρροής των πληροφοριών και πολιτικών παρεμβάσεων στις υποθέσεις άλλων χωρών», σημειώνεται.

Η βρετανική κυβέρνηση αλλά και οι χώρες που αναφέρονται στα έγγραφα δεν έχουν σχολιάσει μέχρι στιγμής το ζήτημα, σύμφωνα με το sputniknews.com.

Πηγή: sputniknews.com

Διαβάστε επίσης