Ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας συμμετέχει στην απεργία της Τετάρτης

Ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας (μέλος της ΟΓΕ) θα συμμετέχει στην απεργιακή συγκέντρωση που καλεί το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, με τα εργατικά σωματεία και συνδικάτα, την Τετάρτη 28 Νοέμβρη στις 10:30πμ στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας (πλ. Όλγας). 

Διαβάστε την ανακοίνωση: 
Διεκδικούμε όλα αυτά που μας ανήκουν και μας στερούν ΕΕ, κυβερνήσεις, επιχειρηματικοί όμιλοι: εργασία με συλλογικές συμβάσεις και δικαιώματα, αξιοπρεπή μισθό που θα καλύπτει τις ανάγκες μας, ολόπλευρη κοινωνική προστασία της μητρότητας. 
ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ. 
Η συλλογική αγωνιστική δράση σε συμπόρευση με εργατικά σωματεία, ενώσεις αυταπασχολουμένων, αγροτικούς συλλόγους, φοιτητικούς συλλόγους αποτελεί τη μοναδική διέξοδο για να βγούμε στο ξέφωτο μιας ζωής με δικαιώματα στην εργασία, στη μόρφωση, στη μητρότητα, στη δημιουργική ζωή.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
-Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους και όλες με πλήρη εργασιακά ασφαλιστικά δικαιώματα με συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
-Καμία απόλυση εγκύου
-Κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων
-Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής Αργίας. Οι Κυριακές είναι για μας και τις οικογένειές μας.
-Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι που πετσοκόβουν μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές και δικαιώματα.
-5ετή διαφορά στην ηλικία συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών, στα 55 χρόνια για τις γυναίκες εργαζόμενες και στα 50 για τις εργαζόμενες στα ΒΑΕ.
-Κοινωνική προστασία της μητρότητας, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία, πρόνοια, παιδεία για όλους και όλες. Επαναφορά του επιδόματος τοκετού.
-Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.
 

Διαβάστε επίσης