Public Issue: Συντριπτικά κατά της συμφωνίας των Πρεσπών οι πολίτες!

Εξαιρετικά αρνητικοί είναι οι πολίτες στη συμφωνία των Πρεσπών σύμφωνα με τα αποτελέσματα της πανελλαδικής τηλεφωνικής έρευνας της Puplic Issue για το Πολιτικό Βαρόμετρο του Νοεμβρίου, που αφορά θέματα εξωτερικής πολιτικής!

Σύμφωνα με την έρευνα της Public Issue ένα συντριπτικό ποσοστό της τάξης του 65% είναι σίγουρα κατά και μάλλον καλά της συμφωνίας την Πρεσπών, ενώ μόλις το 17% των ερωτηθέντων είναι σίγουρα υπέρ ή μάλλον υπέρ. Επίσης το 13% εμφανίζεται ούτε υπέρ ούτε κατά της συμφωνίας, ενώ το 3% δεν έχει γνώμη για το θέμα και ένα 2% είπε πως δεν τον αφορά.

Στο ναδίρ φαίνεται ότι βρίσκεται και η δημοτικότητα του πρώην πλέον υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά. Σύμφωνα με την έρευνα το 60% των ερωτηθέντων έχουν αρνητική άποψη, ενώ μόλις το 32% έχει θετική άποψη για το Νίκο Κοτζιά.

Αρνητική είναι και η γνώμη των ερωτηθέντων για τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Ζοραν Ζάεφ, καθώς το 53% δεν έχει καθόλου καλή εικόνα για τον κ.Ζάεφ έναντι ενός 28% που έχει διαμορφώσει θετική γνώμη για τον σκοπιανό πρωθυπουργό. Τέλος το 19% δήλωσε πως δεν έχει γνώμη για τον κ. Ζάεφ.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η γνώμη για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το κατά πόσο έχουν χειροτερέψει σε σχέση με ένα χρόνο πριν. Συγκεκριμένα το 52% των ερωτηθέντων θεωρούν πως οι σχέσεις με τη γειτονική χώρα έχουν χειροτερέψει, ενώ το 44% θεωρεί πως έχουν μείνει ίδιες σε σχέση με την περσινή χρονιά. Αντίθετα μόλις το 2% πιστεύει ότι οι σχέσεις με την Τουρκία βρίσκονται σε πιο θετική βάση ενώ χωρίς γνώμη μένει το 2% των ερωτηθέντων

Η έρευνα της Puplic Issue ζήτησε τη γνώμη των πολιτών και για τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ και οι γνώμες εμφανίζονται μοιρασμένες. Συγκεκριμένα το 31% έχει αρνητική άποψη για τον Αμερικανό πρέσβη έναντι του 29% που έχει θετική γνώμη. Τέλος το 39% των ερωτηθέντων δεν έχει ούτε θετική ούτε αρνητική γνώμη για τον κ. Πάιατ.

newsit.gr

Διαβάστε επίσης