Επεισόδια στο κέντρο της Πάτρας - Έκαψαν σημαία και ΑΤΜ τράπεζας στην Κορίνθου - Έπεσαν μολότοφ, φωτοβολίδες και αυτοσχέδιοι - Πέντε προσαγωγές - ΒΙΝΤΕΟ και ΦΩΤΟ

ολοκληρώθηκαν οι πορείες

Νεότερα:

Μειώθηκε η ένταση των επεισοδίων λίγο μετά τις 8 το βράδυ, που σημειώθηκαν στο κέντρο της Πάτρας, όπως γράψαμε νωρίτερα. Σύμφωνα με πληροφορίες, παραμένει σε ετοιμότητα η ΕΛ.ΑΣ στο κέντρο της πόλης, στην περιοχή της Αγίας Σοφίας και γύρω από το Αστυνομικό μέγαρο της Ερμού. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η Αστυνομία προχώρησε σε πέντε προσαγωγές. 

--------------------

Νεότερα:

Στην περιοχή της Αγίας Σοφίας, συνεχίστηκαν τα επεισόδια με την ομάδα αντιεξουσιαστών να βάζουν φωτιά στο ΑΤΜ και τη σημαία τραπεζικού υποκαταστήματος στην οδό Κορίνθου. Παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο. 

 

 

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

ΝΕΟΤΕΡΑ

Επεισόδια αυτή την ώρα στο κέντρο της Πάτρας μετα την πορεία για το Πολυτεχνείο.

Ομάδα αντιεξουσιαστών, έστησε οδόφραγμα με φωτιά στην Κορίνθου στο ύψος της Ερμού.

Πέταξαν φωτοβολίδες και αυτοσχέδικους εκρηκτικούς μηχανισμούς κατά των αστυνομικών δυνάμεων. 

 

 

 

-----------------------

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Με δυο διαφορετικές συγκεντρώσεις και πορείες κορυφώνονται σήμερα και στην Πάτρα οι εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο. 

Η πρώτη ξεκίνσε στις 5 το απόγευμα από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Όλγας - επί της οδού Κολοκοτρώνη) την οποία διοργανώνει το ΠΑΜΕ με συμμετοχή του Δήμου. Μετά τις ομιλίες ακολουθεί πορεία η οποία θα περάσει από το μνημείο του Νίκου Τεμπονέρα στα Υψηλά Αλώνια.

 

 

 

Μια ακόμη συγκέντρωση και πορεία ξεκίνησε από το Παράρτημα του Πανεπιστημίου στην οδό Κορίνθου. Και αυτή η πορεία θα περάσει από το μνημείο του αγωνιστή καθηγητή Ν.Τεμπονέρα. 

 

 

 

Η αστυνομία βρίσκεται επί ποδός και έχει οργανώσει ειδικό σχέδιο για την αντιμετώπιση τυχόν επεισοδίων από αντιεξουσιαστές οι οποίοι συνήθως παρεισφρέουν στην πορεία των φοιτητικών συλλόγων οι οποίοι ξεκινούν από το παράρτημα του Πανεπιστημίου.  

Μετά την συγκέντρωση και την πορεία  το Σάββατο 17 Νοέμβρη, στις 8:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί για 3η συνεχή χρονιά εκδήλωση  του Δήμου Πατρέων στο θέατρο Μπάρυ (Σανταρόζα 7 και Καρόλου). Θα χαιρετήσει η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη και θα ακολουθήσει αφιέρωμα για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου από το Χορευτικό Τμήμα και τη Λαϊκή Ορχήστρα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων. 

Διαβάστε επίσης