Συνελήφθη μάρτυρας για ψευδορκία στη δίκη για τη δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου

Η ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΤΟΥ

Οι τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με τον κεντρικό πρωταγωνιστή και κατηγορούμενο στην υπόθεση της απαγωγής και της δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου τον οδήγησαν στον εισαγγελέα, μετά την απόφαση του δικαστηρίου να τον προσαγάγει βιαίως ενώπιον του.

Ούτε σήμερα όμως ο μάρτυρας έδωσε απαντήσεις που θα μπορούσαν να ξεδιαλύνουν το μυστήριο με την σορό του Μάριου Παπαγεωργίου, η οποία ακόμη δεν έχει βρεθεί.

Όσο και αν πιέστηκε από τις ερωτήσεις της έδρας για τα λεγόμενα του με τον βασικό κατηγορούμενο, εκείνος επέμενε ότι μιλούσαν για δουλειά και για κάρβουνα που θα μετέφεραν σε ταβέρνες. 

«Ο μάρτυρας αποκρύπτει στοιχεία. Πέφτει σε αντιφάσεις και ψέμματα, δεν θυμάται κρίσιμα συμβάντα, θυμάται όμως λεπτομέρειες που δεν έχουν σχέση με αυτήν την υπόθεση» είπε η εισαγγελέας της έδρας.

«Αν δεν πείτε την αλήθεια μέχρι το μεσημέρι, δεν θα φύγετε από εδώ. Έφτασε η ώρα. Μιλήστε. Μην φοβάστε» είπαν στον μάρτυρα μέλη της έδρας του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου.

«Μόνο για τη δουλειά μιλάγαμε, εάν μου βρήκε δουλειά», επέμενε ο μάρτυρας, με τους συνηγόρους υπεράσπισης να αναφέρονται σε τηλεφωνική επικοινωνία κατά την διάρκεια της οποίας ακούγεται ο μάρτυρας να λέει οτι έκανε 400 χιλιόμετρα. Οπως υποστήριξε, αυτή η φράση αναφερόταν στις αποστάσεις που διήνυσε μοιράζοντας κάρβουνα σε ταβέρνες.

Δικαστής: «Γιατί τον πήρατε τηλέφωνο να τον ενημερώσετε για τα χιλιόμετρα που κάνατε; Για ποιο λόγο;»
Μάρτυρας: «Είχαμε πάει κάρβουνα με σακιά σε ταβέρνες»
Δικαστής: «Τη λέξη ταβέρνες όμως δεν την αναφέρετε. Μήπως ήταν το κάλυμμα τα κάρβουνα και μεταφέρατε κάτι άλλο; Τι κουβαλάγατε μαζί με τα κάρβουνα κύριε μάρτυρα; Πείτε  την αλήθεια».
Μάρτυρας: «Μόνο κάρβουνα…»
Δικαστής: «Γιατί είπατε στην τηλεφωνική συνομιλία που είχατε με τον κατηγορούμενο "όλα υπό έλεγχο";»
Μάρτυρας: «Δε θυμάμαι».
Δικαστής: «Εδώ θα μείνετε μέχρι να θυμηθείτε».
Μάρτυρας: «...για τη δουλειά με τα κάρβουνα, ότι πήγαμε καλά».

Τελικά ο μάρτυρας οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ενώ ο δικαστήριο θα συνεχίσει την συνεδρίαση του στις 21 Νοεμβρίου.

Τελικά, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο μάρτυρας οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, ενώ η μητέρα του Μάριου Παπαγεωργίου, με δάκρυα στα μάτια, δήλωσε: «Είμαι χαρούμενη. Ευχαριστώ πολύ το δικαστήριο, σίγουρα θα βγάλουν άκρη και θα βρω τα κόκκαλα του παιδιού μου».

Η μητέρα απηύθυνε μάλιστα έκκληση στο μάρτυρα να τη βοηθήσει να μάθει έστω και τώρα που βρίσκεται η σορός του παιδιού της.

«Είναι πατέρας, τον παρακαλώ να πει την αλήθεια να μας αποκαλύψει πού έκαψε και έθαψε το παιδί μου. Έχει δύο παιδιά , ας τα σκεφτεί. Θέλω να μου πει πού το έχει πετάξει και με τα χέρια μου να σκάψω και να πάρω τα κοκαλάκια του παιδιού μου» είπε χαρακτηριστικά η ηλικιωμένη γυναίκα.


 

Διαβάστε επίσης