Γιατί κάποιοι γιατροί μπαίνουν στο Facebook των νεκρών ασθενών πριν πουν τα δυσάρεστα στις οικογένειές τους

Τον λόγο για τον οποίο ψάχνει το προφίλ των νεκρών ασθενών του στο Facebook ανακάλυψε ένας γιατρός.

Συγκεκριμένα, ο Λούις Προφέτα, γιατρός στα επείγοντα περιστατικά του νοσοκομείου St Vincent στην Ινδιανάπολη των ΗΠΑ αποκάλυψε στον Independent ότι βλέπει τα προφίλ αυτών που πεθαίνουν, ώστε να μπορεί να είναι συμπονετικός όταν ανακοινώνει τα συγκλονιστικά νέα στους αγαπημένους τους.

Μπορεί στην αρχή να φαίνεται κάπως παράλογο, αλλά ο γιατρός παραδέχτηκε ότι αυτή η διαδικασία τον κάνει να παραμένει άνθρωπος, καθώς έτσι αισθάνεται πως είναι καθήκον του να «ρίχνει μια ματιά στη ζωή τους».

«Για να είμαι ειλικρινής, ο νεκρός ασθενής είναι απλά ένα άγνωστο νεκρό σώμα, σαν ένας σάκος που τον μαλάξαμε και του βάλαμε σωλήνες και βελόνες, στην απεγνωσμένη προσπάθεια μας να τον σώσουμε. Δεν υπάρχει κίνηση, καμία ζωή, τίποτα που να μου λέει ότι κάποτε είχε όνειρα ή φιλοδοξίες. Οφείλω να μάθω λίγα πράγματα γι’ αυτόν πριν ανακοινώσω τα νέα».

Περιγράφοντας πως βρίσκει το Facebook του θύματος, ο Λούις παραδέχεται πως έχουν υπάρξει φορές που έχε βρει «κοινούς φίλους» στο Facebook του αποθανόντος.

«Παίρνω την ξεθωριασμένη φωτογραφία από το δίπλωμα οδήγησης, ανοίγω το κινητό μου, πηγαίνω στο Facebook και αναζητώ το όνομά του. Είναι πιθανό να έχουμε και κάποιον κοινό φίλο. Ξέρω πολλούς ανθρώπους», αναφέρει ο γιατρός συμπληρώνοντας«Ελέγχω τη σελίδα τους στο Facebook πριν τους πω ότι είναι νεκρός/η, επειδή μου θυμίζει ότι μιλάω για έναν άνθρωπο που αγαπήθηκε πολύ».

Οσο για το τι συμβαίνει κάθε φορά που ο γιατρός ανακοινώνει τα δυσάρεστα στην οικογένεια του αποθανόντος, εκείνος αναφέρει.

«Το θύμα είναι «τυχερό» που δεν μπορεί να δει πώς λαμβάνουν τα νέα του θανάτου του οι αγαπημένοι του. «Ο μπαμπάς να ουρλιάζει το όνομά του ξανά και ξανά και η μαμά να τραβάει τα μαλλιά της και να χτυπάει το πάτωμα…».



Πηγή: Γιατί κάποιοι γιατροί μπαίνουν στο Facebook των νεκρών ασθενών πριν πουν τα δυσάρεστα στις οικογένειές τους | iefimerida.gr 

Διαβάστε επίσης