Τέταρτη σεισμική δόνηση μέσα σε λίγα λεπτά - Η τρίτη πάνω από 4 Ρίχτερ - Επίκεντρο η θαλάσσια περιοχή της Ζακύνθου - Αισθητά τα "κουνήματα" στην Αχαΐα - ΦΩΤΟ

σύμφωνα με το ευρωμεσογειακό

Νέα σεισμική πάνω από 4 Ρίχτερ μέσα σε λίγη ώρα με το ίδιο επίκεντρο στην περιοχή της Ζακύνθου με 4,4 Ρίχτερ και 2 χλμ εστιακό βάθος σύμφωνα με τη μέτρηση του Ευρωμεσογειακού Ινστιτούτου.

Όπως φαίνεται και στο διάγραμμα προηγήθηκαν τρεις, με μεγαλύτερη την πρώτη 4,9 Ρίχτερ και 10χλμ εστιακό βάθος. Οι σεισμικές δονήσεις, γίνονται αρκετά αισθητές και στην περιοχή της Αχαΐας. 

Να υπενθυμίσουμε ότι σεισμική δόνηση μεγέθους 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 03:57 επίσης, σε θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Ζακύνθου, σύμφωνα με την προκαταρκτική μελέτη του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 52 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ζακύνθου και το εστιακό του βάθος υπολογίστηκε στα 5 χλμ.

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό-Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, η δόνηση ήταν μεγέθους 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, είχε επίκεντρο 61 χλμ. νοτιοδυτικά της Ζακύνθου και εστιακό βάθος 5 χλμ.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ