Πάτρα: Καταλήψεις σχολών αποφάσισαν οι φοιτητές

για την επέτειο του πολυτεχνειου

Καταλήψεις ενόψει του Πολυτεχνείου αποφάσισαν Φοιτητικοί Σύλλογοι του Πανεπιστημίου Πατρών με Γενικές Συνελεύσεις που πραγματοποίησαν.

Φυσικό Πάτρας

Κατόπιν απόφασης συνέλευσης του Συλλόγου φοιτητών πάρθηκε η απόφαση για κατάληψη της σχολής σήμερα 14/11, καθώς υπερψηφίστηκε το πλαίσιο ΕΑΑΚ-ΑΡΔΙΝ.

Βιολογικό Πάτρας

Ο φοιτητικός σύλλογος Βιολογικού αποφάσισε: - Κατάληψη της σχολής το 3ημερο 15-16-17/11 εν οψει Πολυτεχνείου και συμμετοχή στο συντονιστικό γενικών συνελεύσεων. - Κατάληψη του παραρτήματος τις ίδιες μέρες και συμμετοχή στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου που θα οριστούν από το συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων. - Συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία στις 28/11 και κατάληψη της σχολής την ίδια μέρα.

Φιλολογία Πατρών

Κατόπιν απόφασης του Συλλόγου φοιτητών Φιλολογίας το τμήμα θα τελεί υπό κατάληψη την Τετάρτη 14/11, την Πέμπτη 15/11 και την Παρασκευή 16/11. Για το λόγο αυτό δεν θα γίνουν μαθήματα αυτές τις μέρες.

Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών

Κατάθεση στεφανιών, την Παρασκευή 16 Νοέμβρη, στο Παράρτημα και στην Παλιά Ασφάλεια, σημείο συνάντησης στην πλατεία Όλγας, στις 10.30πμ - Συγκέντρωση το Σάββατο στις 17 Νοέμβρη, στις 5μμ στην πλατεία Όλγας (επί της οδού Κολοκοτρώνη) και πορεία που θα περάσει από το μνημείο του Νίκου Τεμπονέρα. - Συμμετέχουμε και στηρίζουμε την απεργία 14 και 28 Νοέμβρη με κατάληψη της σχολής, που έχουν αποφασίσει δεκάδες συνδικάτα και το Εργατικό Κέντρο Πάτρας. - 14/11 Κινητοποίηση στον Κοσμήτορα της Πολυτεχνικής για τις συγχωνεύσεις. - Κινητοποίηση στο επόμενο τμήμα για συγχωνεύεις και ζητήματα σχολής  - Συμβολική κατάληψη της σχολής Πέμπτη 15/11 και Παρασκευή 16/11, μπροστά στον εορτασμό του Πολυτεχνείου.

Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών

15/11 κατάληψη της σχολής και οργάνωση εκδηλώσεων και συναυλίας των φοιτητικών συλλόγων στο χώρο του Πανεπιστημίου. 16/11 10:30 η ώρα κατάθεση στεφανιών από τους φοιτητικούς συλλόγους στο παράρτημα και την παλιά ασφάλεια με προσυγκέντρωση στην πλατεία Όλγας. 17/11 17:00 η ώρα αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο των φοιτητικών συλλόγων μαζί με σωματεία εργαζομένων, μαθητές και άλλους φορείς στην πλατεία Όλγας. Κατάληψη της Πρυτανείας Δευτέρα με Τετάρτη για το ζήτημα των συγχωνεύσεων. Συμμετοχή στην Πανεργατική Πανελλαδική Απεργία στις 28/11.  Συντονισμός με τις πολυτεχνικές σχολές για το ζήτημα των συγχωνεύσεων. 

Πηγή: Foititikanea.gr 








 

Διαβάστε επίσης