Euroleague: Κλέβει την παράσταση το ντέρμπι «αιωνίων» στο ΟΑΚΑ

Στο κλειστό του ΟΑΚΑ θα είναι στραμμένα απόψε τα βλέμματα του ευρωπαϊκού μπάσκετ, καθώς στις 21.00 (Novasports 2) θα πραγματοποιηθεί ο ελληνικός «εμφύλιος» ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, για την 6η αγωνιστική της Euroleague.
Αυτή είναι η πρώτη φετινή μάχη των δύο «αιωνίων» του ελληνικού μπάσκετ, που έχουν αμφότεροι μέχρι στιγμής στη διοργάνωση ρεκόρ 3-2 και, όπως είναι φυσικό, θα παίξουν τα ρέστα τους για το ροζ φύλλο προκειμένου να αναρριχηθούν ψηλότερα στη βαθμολογία.
Οι «πράσινοι» θα παραταχθούν στο ντέρμπι πάνοπλοι, καθώς ο Ιωάννης Παπαπέτρου ξεπέρασε τις στομαχικές διαταραχές και θα τεθεί για πρώτη φορά αντιμέτωπος κόντρα στην παλιά του ομάδα.
Για πρώτη φορά γεύση ντέρμπι θα πάρουν οι Λάνγκφορντ και Τόμας, ενώ ο Λάσμε θα τα θυμηθεί για πρώτη φορά μετά το 2014.

Στον αντίποδα οι «ερυθρόλευκοι» θα παραταχθούν πιθανότατα χωρίς τον Γιάνις Στρέλνιεκς που ακόμη δεν έχει ξεπεράσει τον μυϊκό τραυματισμό που τον ταλαιπωρεί τις τελευταίες εβδομάδες. 

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι για τους Γκος, Τουπάν, Τίμα, ΛεΝτέι και Βεζένκοφ η εμπειρία ενός ντέρμπι «αιωνίων» θα είναι πρωτόγνωρη, όπως και για τον Ντέιβιντ Μπλατ φυσικά. 

Διαιτητές του αποψινού ντέρμπι είναι οι Μιγκέλ Άνχελ Πέρεθ (Ισπανία), Καρμέλο Πατέρνικο (Ιταλία) και Γιάκουμπ Ζαμοΐσκι (Πολωνία).

Το αποψινό πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής:
19:00 Χίμκι - Μπαρτσελόνα Νοvasports 1
20:00 Μπουντούτσνοστ - Ζαλγκίρις Κάουνας Νοvasports 5
21:00 Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ - Ολυμπιακός Νοvasports 2
21:30 Μπασκόνια - Φενέρμπαχτσε Νοvasports 4
Tα αποτελέσματα της Πέμπτης:
Μπάγερν Μονάχου - Νταρουσάφακα 116-70
Μακάμπι Τελ Αβίβ - Ρεάλ Μαδρίτης 66-87
Αρμάνι Μιλάνο - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 85-90
Γκραν Κανάρια - Αναντολού Εφές 90-94

Διαβάστε επίσης