Η Βασιλική Θάνου διεκδικεί φοροαπαλλαγή στο Μισθοδικείο

επικαλείται τη σχετική δικαστική απόφαση του 2013

Φοροαπαλλαγή κατά 25% του ακαθάριστου εισοδήματός της για την οικονομική χρήση 2011-2012 ζητάει η νομική σύμβουλος του Μεγάρου Μαξίμου και πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου από το Μισθοδικείο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ''ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ'', η κ. Θάνου με αίτησή της κατά του προϊσταμένου της ΔΟΥ Αμαρουσίου την ανάκληση του καταλογισμού φόρου εισοδήματος των αποδοχών της που της επιβλήθηκε κατά ποσοστό 25% επί του ακαθάριστου συνολικού φόρου για ένα έτος, δηλαδή ποσό που ανέρχεται περίπου στα 5.000 ευρώ.

Η κ. Θάνου επικαλείται τη σχετική δικαστική απόφαση του 2013 του Μισθοδικείου που κρίνει ότι οι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί δικαιούνται την ίδια φοροαπαλλαγή με τους βουλευτές, όπως ορίζουν και διατάξεις του Συντάγματος και επισημαίνει ότι το Σύνταγμα καθιερώνει ευθέως την αρχή της διακρίσεως των τριών λειτουργιών (νομοθετικής, εκτελεστικής, δικαστικής), τις οποίες θεωρεί ισοδύναμες και ισότιμες. Ταυτόχρονα, επαναλαμβάνει ότι οι αποδοχές των τριών αυτών εξουσιών πρέπει να είναι στο ίδιο ύψος και να έχουν την ίδια φορολογική μεταχείριση, ανεξάρτητα εάν αυτή είναι ιδιαίτερη.

Τέλος, αναφέρεται ότι η επίμαχη απαλλαγή από φόρο που αφορά στις αποδοχές βουλευτών ισχύει και για τους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς.

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Διαβάστε επίσης