Περί Κτηματικής και άλλων τινών

του Χρήστου Πατούχα, επικεφαλής "Ανυπότακτης Πολιτείας"

Σε σημείωμα μου με αναφορά τα έργα ανάπλασης στον Κόκκινο Μύλο στις 25/10/18, έθετα το ερώτημα: Τύφλωση, γραφειοκρατία ή πολιτικό σχέδιο; Ή όλα μαζί; Μετά την τελευταία απόφαση για την «αποβολή» από την οδό Ποσειδώνος του Ρίου, το ερώτημα μου απαντήθηκε. Υπάρχουν όλα τα παραπάνω ελαττώματα μαζί, με κυρίαρχο όμως την υποταγή της Κτηματικής στο πολιτικό σχέδιο. Δηλαδή, ας εγκαταλείψουμε τα πάντα, ας αφήσουμε τους παραλιακούς δρόμους να βουλιάξουν, ας παραγνωρίσουμε τους κινδύνους των ατυχημάτων για να υπηρετήσουμε έναν εφήμερο αντιπολιτευτικό στόχο, αυτόν της επίθεσης στην εκλεγμένη Δημοτική Αρχή που δεν είναι της αρεσκείας μας. Αλλά αυτό γίνεται ευθεία επίθεση στους κατοίκους των περιοχών αυτών.
Τα άλλα τινά:
Αλήθεια, θα μιλήσουν οι λαλίστατοι στα ασήμαντα κυβερνητικοί και αντιπολιτευόμενοι Βουλευτές; Θα τολμήσουν να μιλήσουν οι νέοι και παλιότεροι υποψήφιοι Δήμαρχοι;
Προφανώς, ο Δήμος πρέπει να κάνει την δουλειά του. Να επισκευάσει τους δρόμους. Και στο Ρίο και στα Βραχνέικα και όπου αλλού. Αγνοώντας τους. Αλλά το πρόβλημα πρέπει επιτέλους να λυθεί. Με την επίσημη παραχώρηση στους Δήμους όλων των κοινόχρηστων δημοσίων χώρων. Εν τέλει, για να είναι στην υπηρεσία των πολιτών, αλλά και για την προστασία τους. Αυτό είναι το πολιτικό θέμα που χρειάζεται αντιμετώπιση. Ας σταματήσουμε την φλυαρία!
 

Διαβάστε επίσης