Αγρίνιο: Μεγάλη φωτιά κοντά στην κοίτη του Ευήνου

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα μεγάλη φωτιά κοντά στο Ευηνοχώρι, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για πολλαπλές εστίες, που ξεκίνησαν από την κοίτη του Ευήνου.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι πρώτες εστίες εκδηλώθηκαν πρωινές ώρες και η Πυροσβεστική θα διεξάγει τις σχετικές έρευνες για τους λόγους εκδήλωσης.

Στο σημείο βρίσκονται δυνάμεις της πυροσβεστικής από Μεσολόγγι, Αγρίνιο, Αίγιο, Πάτρα, ενώ ήδη έχουν καεί αρκετά στρέμματα.

Στο σημείο πνέουν δυνατοί άνεμοι πράγμα που καθιστά την κατάσβεση ιδιαίτερα δύσκολη.
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο λίγο πριν τις 7 το απόγευμα, ενώ στο σημείο ενήργησαν το πεζοπόρο της ΕΜΑΚ από την Πάτρα και συνολικά 20 πυροσβέστες με 13 οχήματα από Αίγιο, Αμφιλοχία, Μεσολόγγι, Αγρίνιο και Ναύπακτο.

Η δύναμη του αέρα ήταν τέτοια, που οι φλόγες περνούσαν από τη μία πλευρά του Ευήνου, της περιοχής του Γαλατά, στην απέναντι, στη θέση «Γύρα Μακρή», της Τ.Κ. Ευηνοχωρίου.
Στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις που προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο και τις τελευταίες εστίες, ενώ θα παραμείνουν πυροσβέστες στο σημείο όλη τη νύχτα για αποφυγή αναζωπυρώσεων.

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες κάνουν λόγο για δεκάδες στρέμματα αγροτολιβαδικής έκτασης και καλλιεργειών που χάθηκαν στις φλόγες, ενώ σαφής εικόνα θα υπάρχει αύριο.

Πηγή: agriniopress.gr

Διαβάστε επίσης