Πατρών - Πύργου, Φράγμα Πείρου - Παραπείρου, Τρένο - "Πακέτο" δεσμεύσων Σπίρτζη σε Κατσιφάρα με ημερομηνίες και χρονοδιαγράμματα - Πότε ξεκινούν τα έργα στην εθνική οδό;

Τον γενάρη μπαίνει εργολάβος στην πατρών - πύργου

Με "πακέτο" δεσμεύσεων για την περιοχή, ολοκληρώθηκε η σύσκεψη που έγινε στο γραφείο του Χρ. Σπίρτζη με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα και άλλων φορέων. 

ΤΟ ΠΡΩΤΟ αφορά την Πατρών - Πύργου. Ο κ. Σπίρτζης ενημέρωσε τον κ. Κατσιφάρα, ότι μια εκ των 8 εργολαβιών βρίσκεται στο ΣτΕ, ενώ για τις υπόλοιπες επτά, ανέφερε ότι τον Δεκέμβριο υπογράφονται οι συμβάσεις στη Βουλή. 

Σε ότι αφορά τις εργασίας, τόνιζε ότι τον Ιανουάριο του 2019 μπαίνουν οι εργαλάβοι και ξεκινούν οι εργασίες. 

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ, αφορά το σοβαρό θέμα της ύδρυεσης της Αχαΐας και το φράγμα Πείρου - Παραπείνου. Ο υπουργός, ενημέρωσε ότι στις 20 Νοεμβρίου ξεκινά η διαδικασία του γεμίσματος της λεκάνης του φράγματος, ενώ σε ότι αφορά τον φορέα διαχείρισης του μεγάλου έργου, είπε ότι θα προταθεί το 51% να το αναλάβει ΑΕ του δημοσίου και το υπόλοιπο η Περιφέρεια και οι δήμοι που θα υδρεύονται από το φράγμα. 

ΤΟ ΤΡΙΤΟ αφορά το τρένο. Ο Χρήστος Σπίρτζης θα βρίσκεται στην Πάτρα την ερχόμενη εβδομάδα, για να έχει συνάντηση με τους κατοίκους στο Ρίο και στον Καστελόκαμπο. 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ