Ντέρμπι στην Τούμπα και στο ΟΑΚΑ

Από τους τρεις «Ευρωπαίους», μόνο για τον Ολυμπιακό επιφυλάσσει το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας ομαλή προσγείωση στην ελληνική πραγματικότητα. Οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται τη Δευτέρα στο «Γ. Καραϊσκάκης» τον ουραγό (και χωρίς βαθμό έως τώρα) Απόλλωνα και θεωρούνται ακλόνητο φαβορί, σε αντίθεση με τους δύο «Δικεφάλους» που έχουν πολύ υψηλότερα εμπόδια να ξεπεράσουν. Ο μεν ΠΑΟΚ υποδέχεται στην Τούμπα τον Παναθηναϊκό, η δε ΑΕΚ την Κυριακή τον Αρη στο ΟΑΚΑ. Είναι ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα των απανωτών ντέρμπι που ξεκίνησαν την 4η αγωνιστική και συνεχίζονται αδιάκοπα έως τώρα, κρατώντας κάθε φορά ψηλά το ενδιαφέρον των φιλάθλων.

Στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, πριν από σχεδόν 2,5 μήνες, ελάχιστοι θα μπορούσαν να χαρακτηρίσουν αγωνιστικά ως ντέρμπι το ματς του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό, λόγω των τεράστιων προβλημάτων των «πρασίνων». Ο Δώνης, όμως, κατάφερε να φτιάξει ένα άκρως ανταγωνιστικό σύνολο που μετρά έξι νίκες και μία ισοπαλία.

Σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ που έχει «ξεμπερδέψει» με ΑΕΚ, Ολυμπιακό και Αρη, ο Παναθηναϊκός δεν έχει παίξει έως τώρα ματς πολύ υψηλής επικινδυνότητας, αλλά έχει κερδίσει με το σπαθί του να αντιμετωπίζεται ως «μεγάλος» αγωνιστικά και όχι μόνο λόγω «ονόματος». Θα είναι γι’ αυτόν ένα πολύ δυνατό κρας τεστ το ντέρμπι της Τούμπας, το οποίο γίνεται Δευτέρα αντί Κυριακής για λόγους ασφαλείας. Διαιτητής ορίστηκε ο Δανός Γιενς Μάε. Αν και το ματς ΑΕΚ - Αρης χαρακτηρίζεται κι αυτό «ντέρμπι» από βαθμολογικής πλευράς και όχι μόνο λόγω «ονομάτων», δεν έχει οριστεί σε αυτό ξένος διαιτητής. Εντονο ενδιαφέρον έχει και η αναμέτρηση Πανιώνιος - Ατρόμητος, στο τελευταίο θεωρητικά βατό παιχνίδι για τους πρωτοπόρους πριν αρχίσουν και γι’ αυτούς τα απανωτά ματς με τους «μεγάλους».

Κρίσιμες για το μέλλον τόσο του Γιάννη Πετράκη όσο και του Σάββα Παντελίδη θα είναι τα δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια του ΠΑΣ και του Αστέρα Τρ. σε Ξάνθη και Αγρίνιο αντιστοίχως.

Συνοπτικά, το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής: Σάββατο: 17.15 Λάρισα -ΟΦΗ (NOVA), 19.00 Λαμία - Λεβαδειακός (ΕΡΤ), Κυριακή: 17.15 Πανιώνιος - Ατρόμητος (NOVA), 19.00 Παναιτωλικός - Αστέρας Τρ. (ΕΡΤ), 19.30 ΑΕΚ - Αρης (NOVA), Δευτέρα: 19.00 Ξάνθη - ΠΑΣ Γιάννενα (ΕΡΤ), 19.30 Ολυμπιακός - Απόλλων (NOVA), 21.30 ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός (NOVA).

Η βαθμολογία (7 αγων.): ΠΑΟΚ 19, Ατρόμητος 19, Παναθηναϊκός 13, ΑΕΚ 13, Ολυμπιακός 13, Αρης 12, Ξάνθη 12, Παναιτωλικός 11, Πανιώνιος 7, Λαμία 6, Λάρισα 6, ΠΑΣ Γιάννινα 6, ΟΦΗ 5, Αστέρας Τρ. 4, Λεβαδειακός 3, Απόλλων 0 (σημ.: ο Παναθηναϊκός έχει -6 β., η ΑΕΚ -3 β. και ο ΠΑΟΚ -2 β.).

 

Διαβάστε επίσης