Βολές Παπαγγελόπουλου κατά Ράικου

Τα βέλη του κατά της πρώην εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς Ελένης Ράικου έστρεψε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος προαναγγέλλοντας ακόμα και δικαστήρια για όσα λέγονται τον τελευταίο καιρό.

Τον ενδιαφέροντα διάλογο άνοιξε στη Βουλή ο εισηγητής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς ο οποίος επικαλούμενος τις διαρροές κύκλων της κ. Ράικου απευθύνθηκε στον παρόντα κ.Παπαγγελόπουλο λέγοντας: "Κύριε Παπαγγελόπουλε ποιος πίεζε την κ. Ράικου να αρχειοθετεί, να κλείνει υποθέσεις ή να ασκεί διώξεις; Έχετε υπ' όψιν κ. Παπαγγελόπουλε ποιος είναι ο νταβατζής. Και να μας πείτε, χρηματίζεστε από τον Τζορτζ Σόρος; Παίρνετε χρήματα να εξαγοράζετε ξένους πολιτικούς στα Βαλκάνια; Αυτό κατήγγειλε ο Καμμένος. Απάντηση από κανέναν".

Ο κ. Παπαγγελόπουλος δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Ανεβαίνοντας στο βήμα αν και είπε ότι δεν πρέπει να σχολιάζεται η επικαιρότητα δεν μπόρεσε τελικά να αντισταθεί στον πειρασμό να μην απαντήσει.

Αναφερόμενος στο θέμα της κ. Ράικου ο αναπληρωτής υπουργός είπε χαρακτηριστικά: "Άλλο πάλι και τούτο. Πρώτη φορά ακούω ότι οι εισαγγελείς έχουν κύκλους. Είναι κι αυτό ένα από τα φαινόμενα του καιρού μας. Όταν διευκρινιστεί ποιοι είναι οι κύκλοι, τι καταγγέλλουν και αν πράγματι οι κύκλοι αυτοί με την αγοραία γλώσσα εκπροσωπούν την εν λόγω κυρία θα δοθούν απαντήσεις και θα τεθούν ενδιαφέροντα ερωτήματα για τα οποία θα δοθούν ενδιαφέρουσες απαντήσεις".

Απαντώντας μάλιστα σε σχόλιο του κ. Παπαθεοδώρου για ειδικά δικαστήρια ο κ. Παπαγγελόπουλος άφησε να εννοηθεί ότι θα προσφύγει ο ίδιος στη Δικαιοσύνη: "Δεν ξέρω αν θα υπάρξουν ειδικά δικαστήρια αλλά ξέρω ότι θα υπάρξουν άλλα δικαστήρια για όσα γράφονται και λέγονται χωρίς αιδώ".

Ο κ. Παπαγγελόπουλος αναφέρθηκε και στα περί χρηματισμού υπουργών από τον Τζορτζ Σόρος διαψεύδοντάς τα κατηγορηματικά με τρόπο προσεκτικό ώστε κανείς να μην αντιληφθεί αν αδειάζει τον υπουργό Εθνικής Άμυνας ή τον πρώην υπουργό Εξωτερικών.

Ο αναπληρωτής υπουργός εγκάλεσε τον κ. Αμυρά για φθηνό επικοινωνιακό τέχνασμα και σχολίασε: "Αυτό δεν μπορεί να σταθεί με καμία λογική. Η κυβέρνηση κάνει κάτι που πιστεύει ότι είναι σωστό. Αναλαμβάνει προσωρινά το πολιτικό κόστος και ελπίζει να αμειφθεί επειδή κάνει το καθήκον της".

Πηγή: Real.gr

Διαβάστε επίσης