Κλιμακώνει την επίθεση ο Νίκος Νικολόπουλος σε βάρος του Κώστα Πελετίδη: "Λεβέντες σαν κι εσένα να μας λείπουν!"

νεα παρέμβαση

Ο ανεξάρτητος βουλευτής επεκτείνει την κριτική του και κλιμακώνει την επίθεση του σε βάρος του Πελετίδη

"Οι εξυπνάδες, οι υπεκφυγές και η προσπάθεια υποτίμησης και απαξίωσης του δημόσιου διαλόγου, με πεζοδρομιακές αναφορές, υποδηλώνουν την πρόδηλη αδυναμία του δημάρχου Κώστα Πελετίδη ν’ αναλάβει τις ευθύνες του για τις αυθαιρεσίες και παρανομίες του ιδιωτικού πλούτου του.

Κατά πρώτον, εισήγαγε στη δημόσια αντιπαράθεση τον «τσουτσουνοπαίχτη». Μετά τον «θεομπαίχτη». Χθες είπε ότι «υπάρχουν και λεβέντες, αλλά υπάρχουν και… άντε μην το πω τώρα».

Ώστε, λοιπόν, τόσο πολύ έχεις ταραχθεί Δήμαρχε και έχεις χάσει την ψυχραιμία σου; Λογικό είναι από μία άποψη. Μέχρι τώρα απολάμβανες ασυλίας.

Μόνο που ο Στάλιν κι… εσύ να έχετε το «προνόμιο» της ασυλίας ίσως έστεκε σε μία άλλη εποχή, όχι τώρα και δη στην Πάτρα.

Όντως, Δήμαρχε υπάρχουν και λεβέντες, αλλά εσύ δεν συγκαταλέγεσαι ανάμεσα σ’ αυτούς. Γιατί κρύβεσαι; Γιατί αντιδράς αυταρχικά; Γιατί δεν αναλαμβάνεις τις ευθύνες σου για την αυθαίρετη και παράνομη «ντάτσα» της ιδιωτικής ευτυχίας σου;

Γιατί- για να πάμε και στα εξίσου σοβαρά-  έχεις μετατρέψει το Δήμο σε παραμάγαζο του ΚΚΕ; Λίγος καιρός πάει από τότε που προσλήφθηκε απευθείας από τη ΔΕΥΑΠ δικηγόρος της προτίμησης του ΚΚΕ. Όταν συνάδελφός του προσέβαλε τον παράνομο διορισμό στα δικαστήρια δικαιώθηκε, όμως, ο ΚΚΕ- Δήμος παραβίασε εκ νέου το νόμο και επαναπροσέλαβε τον ίδιο δικηγόρο αφήνοντας εκτός διαγωνιστικής διαδικασίας νέους δικηγόρους, μέσω αναξιοκρατικών κριτηρίων!

Αυτή δεν είναι λεβεντιά κ. Πελετίδη. Δεν είναι δίκαιο, δεν είναι νόμιμο. Όπως δεν είναι λεβεντιά το μπούλινγκ και οι χυδαιότητες, κατά του δικηγόρου Βασίλη Μάρκου, που συνέταξε την μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, αναφορικά με την «ντάτσα» σου στα Αραχωβίτικα για στοιχειοθέτηση τυχόν αδικημάτων του ποινικού δικαίου.

Η επίθεση αυτή δεν έχει επιχειρήματα, ούτε αρχή, μέση και τέλος, παρά έγινε με χυδαίο τρόπο δημιουργώντας  ερωτηματικά σχετικά με το κατά πόσο συνδυάζεται με τα αρχέγονα χαρακτηριστικά της αβρότητας και της μετροέπειας που διέπουν όσους μεγαλώσατε και γαλουχηθήκατε από τις αρχές της αριστεράς.

Εξ, άλλου, δεν είναι λεβεντιά να μην αφήνεις το τρένο να έλθει στην Πάτρα, φαλκιδεύοντας τη πραγματική βούληση των συνδημοτών, μόνο και μόνο γιατί είσαι καταδικασμένος να υπακούς, να πειθαρχείς και να εφαρμόζεις την πολιτική του ΚΚΕ.

Δεν είναι λεβεντιά, να εμφανίζεσαι με διχασμένη προσωπικότητα. Σήμερα να περιφρονείς την Κτηματική Υπηρεσία για να κάνεις το «δικό σου» στο Κόκκινο Μύλο την οποία, όμως, προέτρεπες με την υπογραφή σου πριν χρόνια να γκρεμίσει τα αυθαίρετα εκεί!

Δεν είναι λεβεντιά, κύριε Δήμαρχε, να δίνεις ένα πιάτο φαί σε ανέργους και ανέστιους, για να ρίχνεις στάχτη στα μάτια τους, την ίδια στιγμή που αφήνει η ΔΕΥΑΠ ανείσπραχτους λογαριασμούς «μεγαλοσχημόνων» της πόλης, με τους οποίους «νταραβερίζεσθε»!

Δεν είναι λεβεντιά να μπαίνεις από τη… πλαϊνή πόρτα στις εκκλησίες, αν και άθεος, μήπως και «τσιμπήσεις» καμία ψήφο από παπάδες και από πιστούς και ξεγελάσεις τους χριστιανούς κομμουνιστές. Τέτοιος θεοκάπηλος δεν ξαναμπήκε σε εκκλησία!

Θέλει, δεν θέλει, όμως, ο Δήμαρχος της Πάτρας θα προσαρμοσθεί σε μια πραγματική και ουσιαστική αντιπαράθεση και θ’ αναδειχθεί το πενιχρό έργο του. Συνάμα, η εφαρμογή της απλής αναλογικής, χρόνιο αίτημα της δημοκρατικής αριστεράς που ανάγεται στην ίδια της την ταυτότητα, θα δείξει πόσα απίδια πιάνει ο σάκος, αφού τα σύκα θα διατυπωθούν ως σύκα και η σκάφη ως σκάφη.

Όσοι εμφορούνται από τις αξίες της αλληλεγγύης, της ισότητας, της συνεργασίας, όσων η καθημερινή πράξη στηρίζεται στην ελευθερία της συμμετοχής και στην ελευθερία της κριτικής, όσοι αναγνωρίζουν σχολαστικά τη δουλειά, τη συμβολή και την ιδιαιτερότητα του καθενός ξεχωριστά, ο νέος εκλογικός νόμος θα τους ανταμείψει. Όσους ο εκλογικός νόμος οδηγήσει στο αδιέξοδο της απομόνωσης, που οι ίδιοι σεχταρικά έχουν επιλέξει, θα τους αναδείξει (για ακόμα μια φορά) ιστορικά αποτυχημένους…"

 

Διαβάστε επίσης