ΝΔ: Το Μαξίμου έχει έτοιμο «σχέδιο αποστασίας» για κυβέρνηση χωρίς τον Καμμένο

Την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκαλούν οι δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων σύμφωνα με τις οποίες είναι εξασφαλισμένη η παραμονή της κυβέρνησης και μετά την αποχώρηση από αυτήν του αρχηγού των ΑΝΕΛ και υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου.

Σχολιάζοντας ειδικότερα τις σχετικές αναφορές του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλουστελέχη της Πειραιώς κάνουν λόγο για συνειδητή ή ασυνείδητη προαναγγελία σχεδίου αποστασίας που θα εξελιχθεί τις επόμενες εβδομάδες. «Διότι αυτό εννοεί προφανώς ο κ. Τζανακόπουλος όταν λέει ότι και χωρίς τον κ. Καμμένο, ο πρωθυπουργός δεν θα χάσει την πλειοψηφία της Βουλής», εξηγούν.

Προφανώς, επισημαίνουν, στο Μαξίμου Μαξίμου «έχουν ήδη διασφαλίσει ότι ένας αριθμός βουλευτών όχι μόνον των ΑΝΕΛ αλλά και της αντιπολίτευσης θα κυρώσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών και θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στον κ. Τσίπρα».

Αξιωματούχοι της Πειραιώς υπογραμμίζουν την ανάγκη «να κατονομαστούν από τώρα οι “πρόθυμοι” βουλευτές» που είναι διατεθειμένοι να στηρίξουν το ΣΥΡΙΖΑ έτσι ώστε να είναι τόσο σίγουρος ο κ. Τζανακόπουλος ότι η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει τη θητεία της παρά την αποχώρηση των ΑΝΕΛ. «Οφείλει να πει ξεκάθαρα και ονομαστικά από ποιους έχει εξασφαλίσει ψήφο εμπιστοσύνης», τονίζουν. «Διότι οι πολίτες οφείλουν να γνωρίζουν», προσθέτουν.

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ