Πάτρα: "Έφοδος" υποστηρικτών της κοινότητας διεμφυλικών στην εκδήλωση του Ιατρικού Συλλόγου- Ζητούσαν διακοπή των ομιλιών- "Έτσι χάνουν το δίκιο τους" λέει στο tempo24.news η κ. Άννα Μαστοράκου

Επεισοδιακή ήταν η χθεσινή εκδήλωση του Ιατρικού Συλλόγου της Πάτρας στο ξενοδοχείο "Αστήρ" με θέμα την επιστημονική προσέγγιση σε ό,τι αφορά τους διεμφυλικούς, με θέμα ¨διαταραχή φύλου ή γένους;". Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης εισέβαλαν στο χώρο άτομα προερχόμενα από οργανώσεις gay και διεμφυλικών και απαίτησαν να σταματήσει η ομιλία των ιερέων που ήταν εκ των ομιλητών. Στην αίθουσα επικράτησε ένταση με το μισό ακροατήριο, αυτό των εκπροσώπων των οργανώσεων, να ζητούν την διακοπή της εκδήλωσης και το άλλο μισό, να ζητάει τη συνέχισή της. 

Τελικά ολοκληρώθηκαν οι τοποθετήσεις των ομιλητών της εκδήλωσης και μετά δόθηκε η δυνατότητα στους διαμαρτυρόμενους να τοποθετηθούν από μικροφώνου και να θέσουν τις απόψεις τους. 

Για το θέμα μίλησε στο tempo24.news η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας κ. Άννα Μαστοράκου.

"Είχαμε την ευαισθησία να αγγίξουμε ένα τόσο  σημαντικό θέμα, που απασχολεί μια μερίδα  των συνανθρώπων μας που αξίζουν τον σεβασμό και την προσοχή μας. Προσκαλέσαμε αξιόλογους ομιλητές, έμπειρους στο συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο, όπως ο κ. Νικολαϊδης και ο κ. Ασκητής. Μεταξύ των ομιλητών ήταν και δύο κληρικοί, ο ένας εκ των οποίων, ο πατήρ Βασίλειος Θερμος, παρίστατο με την ιδιότητα του παιδοψυχιάτρου.

Ο άλλος κληρικός ήταν ο πατήρ Αμβρόσιος Γκουρβέλος, αρχιμανδρίτης, προϊστάμενος του ναού της Ευαγγελίστριας, ο οποίος και κατέθεσε την άποψη της εκκλησίας, η οποία είτε το θέλουμε είτε όχι έχει και αυτή τη δική της θέση.  Τότε και ενώ μιλούσε ο αρχιμανδρίτης, μπήκαν στην αίθουσα εκπρόσωποι των διαμαρτυρόμενων κοινοτήτων και ζήτησαν επίμονα να διακόψουμε τη ροή του προγράμματος  και να μην επιτρέψουμε στους ιερείς να τοποθετηθούν. Η διαφωνία τους είχε να κάνει με τη χρήση του όρου διαταραχή φύλου.

Ο σωστός όρος κατ΄αυτούς είναι δυσφορία φύλου. Επίσης ισχυρίστηκαν ότι θα έπρεπε να έχει κληθεί να μιλήσει εκπρόσωπος των διεμφυλικών. Εμείς θεωρούμε ότι την πλευρά των διεμφυλικών κάλυψε και με το παραπάνω ο κ. Ασκητής και μάλιστα με τον καλύτερο τρόπο και με απόλυτο σεβασμό, όπως όλοι οι ομιλητές, απέναντι στους διεμφυλικούς. Βρέθηκα στη θέση το μισό ακροατήριο να μου ζητά να καλέσω την αστυνομία και το άλλο μισό να σταματήσω την ομιλία. Τελικά η ομιλία συνεχίστηκε και στο τέλος δώσαμε το λόγο στους διαμαρτυρόμενους. Δεν τους αρνηθήκαμε το λόγο τους αντιμετωπίσαμε με σεβασμό και ζητήσαμε τον ίδιο σεβασμό και για τους ομιλητές.

Τοποθετήθηκαν, έθεσαν τις ερωτήσεις τους, αλλά όποια απάντηση δεν τους άρεσε αντιμετωπιζόταν με ιαχές. Είμαστε όλοι κοντά τους, σεβόμαστε την ιδιαιτερότητά τους και γι΄ αυτό το λόγο άλλωστε κάναμε και αυτή την εκδήλωση. Κανείς δεν τοποθετήθηκε εναντίον τους, κανείς δεν τους αφαίρεσε το λόγο. Νομίζω ότι με τέτοιες συμπεριφορές καταλήγουν να χάνουν το δίκιο τους".

 

Ανακοινώσεις από τις διεμφυλικές οργανώσεις μετά την εκδήλωση του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας για την ταυτότητα φύλου

 

Διαβάστε επίσης