Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας Ανδρέας Ριζούλης συνάντησε την Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ολυμπία Τεληγιορίδου

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας Ριζούλης Ανδρέας, συναντήθηκε την Τετάρτη 17-10-2018 με την Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Ολυμπία Τεληγιορίδου με ευθύνη ζητήματα κτηνοτροφίας.

Κατά τη συνάντηση τέθηκαν από τον βουλευτή ζητήματα που απασχολούν κτηνοτρόφους της περιοχής μας και δόθηκαν απαντήσεις. Συγκεκριμένα:

1.Αρκετοί κτηνοτρόφοι της Αχαΐας αλλά και όλης της  Δυτικής Ελλάδας δεν μπόρεσαν να ενταχθούν στο μέτρο της βιολογικής κτηνοτροφίας λόγω της αλλαγής των όρων της προκήρυξης. 

 

Η Υφπουργός ανέφερε πως το πρόγραμμα έχει κλείσει και οικονομικά, όμως το Υπουργείο αναζητά τρόπους και πόρους ώστε να ενταχθούν και οι επιλαχόντες κτηνοτρόφοι.

 

2. Αρκετοί αγρότες που επιθυμούν να εξαγοράσουν εκτάσεις όπως προκύπτουν από τους δασικούς χάρτες αδυνατούν να πληρώσουν την προκαταβολή. 

 

Συμφωνήθηκε το ζήτημα να τεθεί από κοινού από τον βουλευτή και την κ. Υφυπουργό στον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Φάμελλο. 

 

3. Συζητήθηκε εκτενώς το ζήτημα του ελέγχου στο γάλα και την παραγωγή φέτας, καθώς η χρήση εισαγόμενου στην παρασκευή της, πρώτον απαγορεύεται και δεύτερον έχει οδηγήσει στην πτώση της τιμής του στους παραγωγούς.

 

Η Υφυπουργός ανέφερε πως σε σύντομο διάστημα θα κατατεθεί και νομοθετική ρύθμιση ώστε να ελέγχονται πιο  αποτελεσματικά  τα ισοζύγια  αλλά και οι δρόμοι του προϊόντος.

 

Επίσης οι έλεγχοι αυξάνονται ώστε να στηριχθεί το εθνικό προϊόν, η φέτα, όπως και η παραγωγή του ελληνικού αιγοπρόβειου γάλακτος. 


Επισυντάπτεται φωτογραφία από τη συνάντηση. 

Διαβάστε επίσης