Με την ανοχή του ΣΥΡΙΖΑ το παρακράτος των Εξαρχείων «διψά» για αίμα αστυνομικών

Του Θανάση Νταβλούρου

Ήθελαν να σκοτώσουν αστυνομικούς και δεν ήταν η πρώτη φορά. Η δολοφονική επίθεση με δεκάδες μολότοφ των «χαϊδεμένων παιδιών» του ΣΥΡΙΖΑ, των λεγόμενων αντιεξουσιαστών, εναντίον του Αστυνομικού Τμήματος Ομονοίας, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων αστυνομικών, ήταν πανομοιότυπη με αυτήν που έγινε εναντίον του κτιρίου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαϊας, στην Πάτρα.  

Με την ανοχή του ετερόκλητου κυβερνητικού μορφώματος των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το παρακράτος των Εξαρχείων και τα παρακλάδια του  επιδίδονται με θρασύτητα σε αλλεπάλληλες επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, εντείνοντας παράλληλα  το αίσθημα της ανασφάλειας που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία.

Οι ευθύνες της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της φυσικής ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας για την κατάλυση της νομιμότητας, ακόμη και σε επίπεδο συμβολισμών, είναι βαρύτατες.

Η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται ότι ως κυβέρνηση θα πατάξει με τη δέουσα αποφασιστικότητα τα φαινόμενα βίας και ανομίας.

Είναι απαραίτητο να συνειδητοποιήσουμε, επιτέλους, ότι η ασφάλεια του πολίτη είναι ύψιστο δημοκρατικό αγαθό και αυτονόητη προϋπόθεση για την εύρυθμη λειτουργία μιας ευνομούμενης πολιτείας.

Παράλληλα, ως πρώην αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας, εκφράζω για μια ακόμη φορά την αμέριστη συμπαράσταση μου στους συναδέλφους μου. Τους διαβεβαιώνω ότι βρίσκομαι και θα συνεχίσω να βρίσκομαι στο πλευρό τους, τόσο για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους όσο και για την ουσιαστική ενίσχυση και βελτίωση των αντίξοων συνθηκών υπό τις οποίες καλούνται να ασκήσουν τα καθήκοντα τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ