Αύξηση του επιδόματος θέρμανσης εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών

Τη δυνατότητα να ενισχυθεί ο προϋπολογισμός για το επίδομα θέρμανσης από την υπεραπόδοση του πλεονάσματος, έτσι ώστε να αντισταθμιστεί πλήρως η αύξηση στην τιμή του πετρελαίου, θα εξετάσει το υπουργείο Οικονομικών.

Η απόφαση αυτή ελήφθη, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στη σύσκεψη για θέματα οικονομίας και καθημερινότητας, που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σημειώνεται ότι η ΝΔ πρότεινε χθες τον διπλασιασμό το επιδόματος θέρμανσης στα 120 εκατ. ευρώ.

Ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, Απόστολος Βεσυρόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Έτσι όπως διαμορφώνεται η κατάσταση, η Νέα Δημοκρατία θεωρεί ότι είναι αναγκαίος τουλάχιστον ο διπλασιασμός του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, στα 120 εκατ. ευρώ, με παράλληλη επαναφορά των διευρυμένων εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων χορήγησης του 2014, και καλεί την κυβέρνηση να κάνει αποδεκτή τη σχετική πρότασή της.

Πρόκειται, άλλωστε, για ένα αυτονόητο μέτρο δικαιοσύνης που περιορίζει τις αρνητικές συνέπειες στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς αλλά και στο περιβάλλον από την αλόγιστη χρήση εναλλακτικών τρόπων θέρμανσης».

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Διαβάστε επίσης