Κατσιφάρας - Φαρμάκης θα βρεθούν "αντιμέτωποι" στο περιφερειακό συμβούλιο μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του αιτωλοακαρνάνα συμβούλου

Ιδιαίτερο πολιτικό ενδιαφέρον αποκτά η σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, καθώς ο Νεκτάριος Φαρμάκης, θα βρεθεί για πρώτη φορά «αντιμέτωπος» με τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα, μετά την επίσημη στήριξη που έλαβε από τη Νέα Δημοκρατία όταν και ο Πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε , προ ημερών, μαζί του, για να λάβει και επίσημα του χρίσμα του υποψηφίου περιφερειάρχη στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Αλλωστε ο Νεκτάριος Φαρμάκης θα είναι στο εφεξής ο επικεφαλής της παράταξης της ΝΔ στο περιφερειακό συμβούλιο, καθώς όπως είχε γράψει προ ημερών το tempo24, ο Ανδρέας Κατσανιώτης προτίθεται να αποχωρήσει αφήνοντας την θέση του στον αιτωλοακαρνάνα σύμβουλο (ενδεχομένως αυτό να ανακοινωθεί και σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχωρεί ο βουλευτής Αχαΐας).

Η σημερινή συνεδρίαση λοιπόν θα αποτελέσει και την αφετηρία του προεκλογικού αγώνα για τους δύο άνδρες, όπου και θα ξεδιπλωθεί η στάση που θα τηρήσουν κατά τη διάρκεια της περιόδου προ των εκλογών του Μαϊου.

Ο Απόστολος Κατσιφάρας, πάντως, προ ημερών κινούμενος σε ενωτικό κλίμα τηλεφώνησε στον κ. Φαρμάκη και τον συνεχάρη για την υποψηφιότητά του, ευχόμενος ο προεκλογικός αγώνας να είναι καθαρός με αρχές και αξίες, που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας.

Από την πλευρά του, ωστόσο, ο Νεκτάριος Φαρμάκης στην ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του στάθηκε κυρίως στην σύγκρουση της πολιτικής του χθες με την πολιτική του σήμερα, καθώς αυτό φαίνεται ότι κυρίως θέλει να προτάξει σχεδιάζοντας την προεκλογική του εκστρατεία.

Σήμερα λοιπόν και όταν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Αγγελόπουλος ζητήσει την συμμετοχή όλων στην επιτροπή που θα δημιουργηθεί για την παρακολούθηση της πορείας του έργου του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος, είναι ζητούμενο εάν η παράταξη Κατσανιώτη (νυν Φαρμάκη) θα μετάσχει. Από την στάση της θα φανεί και ποια θα είναι η πορεία κατά την προεκλογική περίοδο, που μάλλον ξεκίνησε νωρίς…

 

Διαβάστε επίσης