Γιατί ο Τσίπρας λέει «όχι» στο προσκλητήριο της Φώφης για συγκυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ

«ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ Η ΠΡΟΤΑΣΗ», ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ

Πλάτη στην... έμμεση μετεκλογική πρόταση της Φώφης Γεννηματά για κυβέρνηση εθνικής ανάγκης με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, της Νέας Δημοκρατίας και του Κινήματος Αλλαγής γυρίζει η κυβέρνηση.

Το προσκλητήριο της κυρίας Γεννηματά, συνδέθηκε ευθύς εξαρχής με την βασική προϋπόθεση να καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου. Ενώ προ ολίγων ημερών, τον τόνο είχε δώσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ηττηθεί στρατηγικά, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι «θα κληθεί (σσ ο ΣΥΡΙΖΑ) να πει την άποψή του, συμφωνεί με το πρόγραμμα, θέλει να πάρει μέρος και να βάλει πλάτη; Αν θέλει, καλώς, εάν δεν θέλει, θα μείνει έξω, εμείς πρέπει να έχουμε την προγραμματική πρωτοβουλία».

«Δεν υπάρχει πολιτική ίσων αποστάσεων» λέει το Μαξίμου

Από την κυβέρνηση «διαβάζουν» όλα τα παραπάνω και πηγές του Μαξίμου σχολιάζουν στο iefimerida ότι «δεν υπάρχει πολιτική ίσων αποστάσεων». 

Κατά τους κυβερνητικούς, αυτή τη στιγμή συγκρούονται δύο πολιτικά σχέδια στη χώρα και το ΚΙΝΑΛ στηρίζει αυτό της ΝΔ. Αιτιολογώντας, μάλιστα το σκεπτικό τους, επιμένουν ότι «η πρόταση για τριπλή συνεργασία είναι διατυπωμένη έτσι για να δώσει άλλοθι στο ΚΙΝΑΛ να κυβερνήσει με τη ΝΔ» και όπως επισημαίνουν «με δεδομένες τις πολιτικές του κ. Μητσοτάκη θα έπρεπε το ΚΙΝΑΛ να ξεκαθαρίζει πως δεν κυβερνά με τη δεξιά υπό καμία συνθήκη»!

Μπαράζ αντιδράσεων από Παππά, Βούτση, Σκουρλέτη

«Κόμμα που αυτοποθετείται στην Κεντροαριστερά δεν μπορεί να βάζει κόκκινη γραμμή στον νόμο Κατρούγκαλου και να ανάβει πράσινο φως για το ασφαλιστικό Πινοσέτ» δήλωσε σε συνέντευξή του (Έθνος) ο Νίκος Παππάς.  Μάλιστα, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής πρόσθεσε πως «αν η κυρία Γεννηματά θεωρεί πιο ‘ταιριαστή’ τη συστράτευσή της με  ένα κράμα ακροδεξιάς και νεοφιλελευθερισμούς, κανείς δεν θα την εμποδίσει».

«Εκτός τόπου και χρόνου» χαρακτήρισε τις αναφορές της Φώφης Γεννηματά για το ενδεχόμενο κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΚΙΝΑΛ, την επαύριο των εκλογών ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. «Η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ είναι πάγια και διαχρονική. Δεν νοείται, τη στιγμή μάλιστα που γίνονται πιο αδρές οι διαχωριστικές γραμμές, ανάμεσα σε Δεξιά και Αριστερά, ανάμεσα σε νεοφιλελεύθερα και προοδευτικά προγράμματα, ανάμεσα σε κοινωνικό κράτος και αγορές, να συμμετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ στο ενδεχόμενο τέτοιων σχημάτων», δήλωσε στο ΑΠΕ ο κ. Βούτσης.

Στο ίδιο μήκος κύματος, τέλος, τοποθετήθηκε και ο Γραμματέας της ΚΕ Πάνος Σκουρλέτης. «Ολοένα και περισσότερο θυμίζει Κεντροδεξιά, παρά Κεντροαριστερά» είπε σε συνέντευξή του (Realnews),  για να συμπληρώσει ότι «οι συνεργασίες δεν μπορεί να είναι μόνον υπόθεση κινήσεων κορυφής, χωρίς προγραμματικό υπόβαθρο».



Πηγή: iefimerida.gr 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ