Φάρσα σε δημοπρασία του Sotheby’s: Εργο του Bansky αυτοκαταστράφηκε αμέσως μετά την πώλησή του

Μία από τις πιο τολμηρές φάρσες στη ιστορία της τέχνης φαίνεται πως έκανε ο Bansky, με ένα από τα πιο γνωστά έργα του που καταστράφηκε μόνο του αμέσως μετά την πώλησή του σε δημοπρασία έναντι 1,2 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το έργο «Το κορίτσι με το μπαλόνι» ήταν το τελευταίο αντικείμενο μιας δημοπρασίας στο Sotheby's στο Λονδίνο το βράδυ της Παρασκευής και η τιμή πώλησής του ισοδυναμούσε με το ποσό ρεκόρ για έργο του ίδιου καλλιτέχνη.

Ωστόσο, αμέσως μετά την πώληση του έργου σε αγοραστή που είχε κάνει τηλεφωνική προσφορά, ο καμβάς άρχισε να σκίζεται.

Οι Financial Times ανέφεραν ότι το έργο τεμαχίστηκε από έναν μηχανισμό που φαινόταν να είναι κρυμμένος στην κορνίζα. Ο μηχανισμός ενεργοποιήθηκε αμέσως μόλις έκλεισε η δημοπρασία και ξαφνικά από το κάτω μέρος της κορνίζας άρχισαν να ξεπροβάλλουν οι λωρίδες του σκισμένου έργου.

Ο Bansky δημοσίευσε μια φωτογραφία στο Instagram με το τεμαχισμένο έργο να κρέμεται στο κάτω μέρος της κορνίζας με τον τίτλο «Going, going, gone...».

Δεν είναι ωστόσο σαφές, αν η φάρσα θα ρίξει ή θα ενισχύσει την αξία του έργου.

Ο οίκος Sotheby’s ανέφερε σε δήλωσή του στους Financial Times: «Μιλήσαμε με τον αγοραστή, που είναι έκπληκτος από την ιστορία. Συζητάμε για τα επόμενα βήματα».

 

 

Διαβάστε επίσης