Πάτρα: Νέα κινητοποίηση σήμερα καθηγητών, μαθητών, γονέων, για το 10ο Λύκειο- "Να μην κλείσει η Γ' Τάξη"

πανε στην περιφερεια δυτικής ελλάδας

Σήμερα στη 1 μετά το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην αιρετή Περιφέρεια από την Α’ ΕΛΜΕ για τη σωτηρία του 10ου ΓΕΛ Πάτρας μαζί με φορείς της περιοχής, ενώ αντίστοιχα θα γίνει κινητοποίηση από καθηγητές και δασκάλους και στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Για έναν μαθητή «καταδικάζουν» μια ολόκληρη περιοχή στην υποβάθμιση.

Η Γ’ τάξη του 10ου Λυκείου της Πάτρας στις Ιτιές δεν θα λειτουργήσει φέτος προδικάζοντας το μέλλον της συγκεκριμένης σχολικής μονάδας που παρά το παραγόμενο εκπαιδευτικό έργο υπό αντίξοες συνθήκες (στεγάζεται σε κοντέινερς) αποτελεί ζωντανό «κύτταρο» της κοινωνίας στις Ιτιές. Ήδη προχθες μαθητές και κάτοικοι της περιοχής πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ακτή Δυμαίων, διαμηνύοντας ότι θα συνεχίσουν και θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους για τη διάσωση του σχολείου.

Από την πλευρά του, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας καλεί στη συγκέντρωση που θα γίνει στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης στη 1 μ.μ. σήμερα Παρασκευή, αναφέροντας πως «διεκδικούμε εδώ και τώρα:

Να καλυφθούν όλα τα κενά εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων στα σχολεία μας!

Να λειτουργήσει επιτέλους με πληρότητα παντού το Ολοήμερο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο με όλους τους εκπαιδευτικούς

Να στελεχωθούν όλα τα Τμήματα Ένταξης, οι Τάξεις Υποδοχής και οι ΔΥΕΠ!

Ένας εκπαιδευτικός για κάθε μαθητή που χρειάζεται παράλληλη στήριξη!

Επίδομα στέγασης, δωρεάν μετακίνηση και σίτιση για όλους τους αναπληρωτές!

Εξίσωση δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών!

Άμεση χρηματοδότηση για τις απαραίτητες δομές και προσωπικό, ώστε η δίχρονη προσχολική αγωγή να γίνει πραγματικότητα για όλα τα παιδιά!».

Επίσης, την ερχόμενη εβδομάδα έχει προγραμματιστεί η γενική συνέλευση του σωματείου.

Ανακοίνωση από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας

Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, συμπαρίσταται και συμπαρατάσσεται με την προσπάθεια της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Α΄ΕΛΜΕ Αχαΐας, ώστε το Υπουργείο Παιδείας να εγκρίνει την λειτουργία της μοναδικής ομάδας προσανατολισμού της Γ΄ Λυκείου του 10ου ΓΕΛ Πάτρας , και καλεί όλα τα πρωτοβάθμια συνδικαλιστικά σωματεία μέλη μας, να  εκφράσουν την συμπαράστασή τους και να συμμετέχουν, αύριο  στην διαμαρτυρία που θα γίνει στην αιρετή Περιφέρεια (Νέος Δρόμος).

 


 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ