Πάτρα: Έκτακτο Δ.Σ. στον Πολιτιστικό μετά το αλαλούμ που δημιουργήθηκε από τους χειρισμούς της δημοτικής αρχής για την μπάντα και έφεραν... εσωτερική ρήξη

Έκτακτο Δ.Σ. συγκαλούν την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου το απόγευμα  στον πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων για την ακύρωση του διαγωνισμού που αφορούσε στην μπάντα και που κατέληξε σε ένα μεγαλειώδες φιάσκο, ενώ οι πληροφορίες λένε ότι τη Δευτέρα θα φέρουν νέα προκήρυξη  σε μια προσπάθεια να κερδίσουν χρόνο μετά το  χάος που επικράτησε στην τελευταία συνεδρίαση με τον πρόεδρο του Οργανισμού να ξιφουλκεί με τον αντιπρόεδρο για το θέμα των εργαζομένων στην μπάντα μετά  και τις... ξεχασμένες  υποσχέσεις της δημοτικής αρχής περί πρόσληψής τους, προφανώς προς άγραν εντυπώσεων, καθώς είναι πλέον  τοις πάσι γνωστό ότι δεν υπάρχει νομική φόρμουλα για να προσληφθούν οι μουσικοί.

Η διαιώνιση του εμπαιγμού τους, στο πλαίσιο των ασκήσεων επαναστατικής γυμναστικής  τύπου "για όλα φταίει η κυβέρνηση" οδήγησε στο ξέσπασμα του αντιπροέδρου του Οργανισμού κατά του Προέδρου και στην πρώτη δημόσια ρήξη μεταξύ μελών της δημοτικής αρχής, καθώς ο αντιπρόεδρος, πρώην εργαζόμενος στην μπάντα, εμμέσως πλην σαφώς άφησε να εννοηθεί ότι σκοπίμως έχει αφεθεί το θέμα στην τύχη του ενώ απείλησε και με αποκαλύψεις. 

Η αλήθεια είναι ότι η δημοτική αρχή πρσπάθησε να στείλει το θέμα στις καλένδες και να το αφήσει να ξεχαστεί, γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχει τρόπος πρόσληψης και ότι οι προεκλογικές δεσμεύσεις της δεν μπορούν να έχουν αντίκρυσμα, κάτι που φάνηκε από το ναυάγιο του διαγωνισμού που προκήρυξε και στον οποίο ο συμμετέχων σύλλογος που φωτογραφικά ειχε συσταθεί, αποκλείστηκε από την επιτροπή του διαγωνισμού επειδή δεν πληρούσε τις απαραίτητες από το νόμο προϋποθέσεις. 

Στην εισήγησή του ο πρόεδρος του Πολιτιστικού οργανισμού Τάκης Πετρόπουλος αναφέρει: " Σύμφωνα με τα έγγραφα που κατατέθηκαν από την επιτροπή διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου για το έργο συγκρότησης & λειτουργίας Φιλαρμονικής Ορχήστρας  καλούμαστε να πάρουμε απόφαση για την έγκριση ή μη του πρακτικού της επιτροπής.

Εσηγούμαι  στο Διοικητικό Συμβούλιο τον αποκλεισμό από το διαγωνισμό του μοναδικού συμμετέχοντα, όπως αυτό περιγράφεται στο πρακτικό της επιτροπής διαγωνισμού". 

Το θέμα της μπάντας καρκινοβατεί εδώ και χρόνια. Όποια προσπάθεια και αν κατεβλήθη δεν κατέστη δυνατόν να βρεθεί νομική φόρμουλα διότι απλώς δεν υπάρχει. Ίσως έχει έρθει η ώρα η δημοτική αρχή  να μιλήσει στη γλώσσα της αλήθειας, η οποία πάντα έχει το κόστος της. Ακόμη και όταν έχεις κάνει την μπάντα "σημαία" των κινητοποιήσεών σου.

Γ. Κοντογεωργοπούλου

 

 

                                                                                  

                                                        

 

                                                          

Διαβάστε επίσης