Δυτική Αχαΐα: Ολοκληρώθηκε το 2ο Αναπτυξιακό Συνέδριο - Ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις σε πολλούς τομείς - Δείτε ΦΩΤΟ

Το 2ο Αναπτυξιακό Συνέδριο που διοργάνωσε ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας το Σάββατο, ξεκίνησε με την τοποθέτηση του δημάρχου Χρήστου Νικολάου, ο οποίος πρωτίστως ζήτησε τη δημοπράτηση των διωρύγων του Πηνειού, για την άρδευση 100.000 καλλιεργήσιμων στρεμμάτων. 

Επιπλέον στάθηκε στην αξιοποίηση του Αεροδρομίου Αράξου και για τη διακίνηση εμπορευμάτων της αγροτικής γης. Επίσης, αναφέρθηκε στην αγροτική οδοποιία , με 1 εκατ. για Λάρισο και Μόβρη, αλλά και διεκδίκηση μισού εκατομμυρίου για Ωλενία και Δύμη.

Εν συνεχεία, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απ. Κατσιφάρας υπογράμμισε ότι μέσα στην κρίση άντεξαν όλοι σχεδόν οι τομείς που χαρακτηρίζουν τη Δυτική Αχαΐα όπως η βιομηχανία, ο πρωτογενής τομέας και ο τουρισμός, ενώ τάχθηκε υπέρ της επέκτασης της ΒΙΠΕ και αξιοποίησης του Αράξου, έστω και μέσω της Fraport.

Ο γγ του υπουργείου Υποδομών Γ.Δέδες υποστήριξε ότι, αν δεν υπήρχαν οι εκπτώσεις στις 8 εργολαβίες δεν θα πετύχαινε η χώρα τη χρηματοδότηση και ο τόπος θα έμενε με τον ίδιο δρόμο, ένα ρεύμα ανά κατεύθυνση και χωρίς διαχωριστικό διάζωμα.

Οι εργασίες του συνεδρίου συνεχίστηκαν με ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις σε πολλούς τομείς (οικονομία, τουρισμός, αγροτικός κλάδος).

Διαβάστε επίσης