«Τρίζουν» τα κόκαλα του Malcolm X! Η κόρη του και ο… Ερντογάν

Η κόρη του εμβληματικού Malcolm X συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αποθεώνοντάς τον και παρουσιάζοντάς τον ως συνεχιστή της κληρονομιάς του πατέρα της!

Η Ilyasah Shabazz, κόρη του Αμερικανού μουσουλμάνου ιερέα και ακτιβιστή πολιτικών δικαιωμάτων, Malcolm X, αποθέωσε τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με έναν τρόπο που άφησε… άναυδους όσους διάβασαν τις δηλώσεις της. 

Συγκεκριμένα η 56χρονη κόρη του εμβληματικού αμερικανού, που υπήρξε ένας θαρραλέος συνήγορος των δικαιωμάτων των Αφροαμερικανών, δήλωσε πως ο Ερντογάν «αντιπροσωπεύει» την κληρονομιά του πατέρα της!

Βεβαίως έννοιες όπως Δημοκρατία, ελευθερία του λόγου, ελευθεροτυπία και πολλές άλλες, είναι… άγνωστες στην Τουρκία του «σουλτάνου», συνεπώς οι δηλώσεις της αυτές προκάλεσαν ένα παγκόσμιο.. μούδιασμα.

Η Ilyasah Shabazz και η αδελφή της, Qubilah Shabazz, συναντήθηκαν με τον Ερντογάν, την σύζυγό του, Εμινέ και την κόρη τους, Esra, στην Νέα Υόρκη, με αφορμή την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στην Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Η… αποθέωση στον Ερντογάν

«Ήταν μεγάλη μου τιμή να συναντηθώ με έναν τέτοιο ηγέτη. Ειδικά στο όνομα της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της συμπάθειας και της κοινωνικής δικαιοσύνης», δήλωσε χαρακτητιστικά η Ilyasah Shabazz στον ανταποκριτή του πρακτορείου Ανατολή στις ΗΠΑ, μετά την συνάντηση.

Η ίδια αποκάλυψε πως η συνάντηση με την οικογένεια Ερντογάν ήταν εξαιρετικά βαρυσήμαντη επειδή «αντιπροσωπεύουν» την κληρονομιά του πατέρα της, του Malcolm X.

«Η κληρονομιά του πατέρα μου στοχεύει στην ανθρωπιά του καθενός. Εϊμαστε όλοι αδέρφια ενώπιον του Αλλάχ. Συνεπώς, δεν αναφέρεται σε θρησκεία, χρώμα φυλή. Μιλά για τον διαχωρισμό του λάθους από το σωστό. Όταν βλέπουμε κάτι λάθος, θα πρέπει να κάνουμε κάτι για να το αλλάξουμε», συνέχισε…

Η κόρη του Malcolm X αναφέρθηκε με θερμά λόγια στις ανθρωπιστικές προσπάθειες της Τουρκίας (!), ειδικά στην ζεστή υποδοχή εκατομμυρίων Σύρων Προσφύγων (!!), φέρνοντας αυτή την πρακτική ως παράδειγμα για όλο τον κόσμο.

«Η Τουρκία άνοιξε τις πόρτες της σε 3,5 εκατομμύρια πρόσφυγες και δεν μπορούμε να πούμε κάτι διαφορετικό. Επειδή κάποιοι μιλούν για κάποιο χτίσιμο τείχους» τόνισε επιπλέον…

Ποιος ήταν ο Malcolm X

Ο Malcolm X ήταν ένας άνθρωπος που κατηγόρησε τη «λευκή Αμερική» με τους πιο σκληρούς όρους για τα εγκλήματά της ενάντια στους μαύρους Αμερικανούς. Οι επικριτές του τον κατηγόρησαν για ρατσιστικό κήρυγμα, την υποστήριξη του στη μαύρη υπεροχή, τον αντισημιτισμό και τη βία. Παραμένει όμως ως ένας από τους μεγαλύτερους και πιο σημαντικούς Αφροαμερικανούς στην ιστορία.

Στις 21 Φεβρουαρίου του 1965, ο «Μαύρος Σπάρτακος», όπως τον έχει αποκαλέσει η γαλλική Le Monde, έπεσε θύμα των δυνάμεων που χρησιμοποιούσε και ο ίδιος: Τρία ένοπλα μέλη του «Έθνους του Ισλάμ» τον εκτέλεσαν μπροστά στα τρομοκρατημένα μάτια των οπαδών του, στη διάρκεια μαχητικής ομιλίας στη Νέα Υόρκη. Οι οπαδοί του πένθησαν τον ηγέτη τους με εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και βομβιστικές ενέργειες.

Πηγή: dailysabah.com