Ο αδελφός της Ειρήνης Λαγούδη σπάει τη σιωπή του - Τι δήλωσε για τη δίωξη για ανθρωποκτονία και τα τελευταία λόγια της

Συγκλονίζει ο αδελφός της Ειρήνης Λαγούδη λίγα 24ωρα μετά τις διώξεις που άσκησε Εισαγγελέας Αγρινίου για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Ο αδελφός της άτυχης 44χρονης Γιώργος Λαγούδης «σπάει τη σιωπή του» μιλώντας στον ΙΟΝΙON FM και δηλώνει ικανοποιημένος μετά τις τελευταίες εξελίξεις. Μιλά για τις ευχάριστες στιγμές αλλά και για τα όνειρα που έκανε η Ειρήνη αλλά δεν πρόλαβε να υλοποιήσει.

Αναφερόμενος στην ποινική δίωξη που ασκήθηκε, κάνει λόγο για ένα τεράστιο βήμα προς την αλήθεια. «Είναι η δικαίωση όλων όσων πίστεψαν από την αρχή ότι αυτός ο υπέροχος άνθρωπος δεν είχε κανένα λόγο να βάλει τέλος στη ζωή του. Οι εισαγγελικές - δικαστικές αρχές επιβεβαίωσαν με τον πιο τρανταχτό τρόπο αυτό που από την πρώτη στιγμή είπα. Δικαίωση δεν υπάρχει για μένα εφόσον δεν έρχεται πίσω η Ειρήνη. Είναι όμως μια μεγάλη ηθική ικανοποίηση», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς εάν ανέμενε αυτή την εξέλιξη, απαντά: « Ήμουν σίγουρος και αυτό νομίζω ότι το κατάλαβε αμέσως ο εισαγγελέας ήδη από την πρώτη συνάντηση μας. Έτσι ένιωσα. Όπως και όλη η κοινή γνώμη το πίστεψε. Χαμένος είναι ο αγώνας που δεν δίνεται. 9 μήνες παλέψαμε και βγήκε το πόρισμα. Μέχρι και προχθές όμως υπήρχαν διαρροές ότι 2 ανώτατοι αντιστράτηγοι με μεγάλη εμπειρία όπως είπε δημοσιογράφος, οι οποίοι έχουν αναλάβει την υπόθεση, έλεγαν για καραμπινάτη αυτοκτονία! Εκ του πορίσματος όμως των εισαγγελικών αρχών φάνηκε ότι δεν δέχτηκε ούτε ένα από τα "καραμπινάτα" στοιχειά τους. Όπως και ότι ένας άλλος ανώτατος αξιωματικός μέσω δημοσιογράφου είπε ότι το πόρισμα το έβγαλε ο εισαγγελέας για να ηρεμήσει η οικογένεια και η κοινωνία. Δηλαδή λέει ότι έβγαλαν ψεύτικο πόρισμα οι εισαγγελικές αρχές;»

Περιγράφοντας τι θυμάται περισσότερο από την αδελφή του, λέει: «Το υπέροχο χαμόγελο της, την αγνή ψύχη της, την δύναμη να προχωρά με χαρά και όρεξη για ζωή»

«Λέγαμε πολλά σημαντικά και ασήμαντα. Τα ασήμαντα μου έχουν λείψει πιο πολύ... εκείνες οι γρήγορες στιγμές γέλιου, χαράς και κυρίως οι άμεσες ενέργειες που με ένα βλέμμα μπορούσαμε να λύσουμε ένα θέμα. Ήταν πολύ γρήγορο το μυαλό της. Ακούραστη ψύχη και σώμα», δηλώνει ο κ. Λαγούδης.

Ο δημοσιογράφος τον ρωτά για τα όνειρα που έκανε η αδελφή του και ήθελε να πραγματοποιήσει. «Τα παιδιά της πάνω από όλα! Μετά η ζωή της. Καθώς μεγάλωναν τα παιδιά άρχισαν να προχωρουν τα όνειρα μας... αλλά τέλειωσαν αυτά για την Ειρήνη πλέον. Ας αναπαυτεί εν ειρήνη. Και εκεί που θα είναι μαζί με τους πολλούς φίλους κ συγγενείς μας να περνούν καλά. Εμείς εδώ θα τα καταφέρουμε. Έφτιαξε ικανή και άξια οικογένεια», τονίζει.

«Εύχομαι να τιμωρηθούν οι ένοχοι. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στις δικαστικές αρχές. Θέλω να ευχαριστήσω ολόψυχα όλους όσους πίστεψαν ότι είναι δολοφονία και με στήριξαν: Τον κ.Ταουξη με την τεράστια εμπειρία του και όλο το επιτελείο του. Όλους τους ερευνητές, τον κ. Σπύρου, τον κ. Τσουκαλη, τον κ. Μανικα, τον κ. Δεδε, τον κ. Γκουρμπατση και όλες τις ομάδες πίσω από αυτούς» σημειώνει ο αδελφός της 44χρονης.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους δημοσιογράφους και όσους δούλεψαν πίσω από τις κάμερες. Τον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο που από την πρώτη στιγμή ήταν δίπλα στον αγώνα μου ότι και αν τους ζήτησα. Ακόμη κ σε αυτούς που δεν έτυχε να μιλήσουμε ποτέ ανά την Ελλάδα. Ακόμη κ όταν ένιωθα ότι δεν θέλω να βγω να μιλήσω, πάντα η γνώμη μου ήταν σεβαστή. Για εμένα που δεν έχω σχέση με τον χώρο των media οφείλω να δώσω συγχαρητήρια για την στάση τους, καθώς δεν ένιωσα ούτε μια φορά κάτι αρνητικό από μέρος τους. Σε όλη την οικογένεια μου τόσο στο Μεσολόγγι όσο και στις Σέρρες ένα τεράστιο ευχαριστώ. Δείξαμε αυτό που είμαστε: δεμένοι, αγαπημένοι, όλοι μας μια γροθιά, μια ομάδα που αντέχει στα πολύ πολύ δύσκολα. Όλους τους φίλους μου και τις φίλες της Ειρήνης. Όλους τους χωριανούς μου όπως και από τα διπλανά χωριά. Τους γνωστούς και αγνώστους σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό που πίστεψαν στον αγώνα μου και με κάθε τρόπο ήταν κοντά μου» προσθέτει.

Πηγή: IONION FM

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ