Οκτώβριος: Ο μήνας της Δυτικής Ελλάδας- Τι σχεδιάζει η Κυβέρνηση για να αλλάξει το κλίμα- Ανοίγει τα χαρτιά της για τα αναπτυξιακά έργα της περιοχής

Πρωθυπουργός και υπουργός Υποδομών σχεδιάζουν για τη Δυτική Ελλάδα, με φόντο τις εκλογές

Να κλείσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα τις εκκρεμότητες με τα έργα που...λιμνάζουν στην περιοχή θέλει η Κυβέρνηση. Οι εντολές που έχουν δοθεί είναι ξεκάθαρες, καθώς μπαίνοντας στο "εκλογικό έτος" (είτε οι εκλογές γίνουν μαζί με τις αυτοδιοικητικές και τις ευρωεκλογές τον Μάϊο, είτε αργότερα) το Μαξίμου δεν θέλει να υπάρχουν ...βαρίδια που θα ανατρέψουν τον όποιο πολιτικό σχεδιασμό. Γιατί τόσο η Αχαϊα, όσο και η Ηλεία αποτελούν νομούς με ιδιαίτερη βαρύτητα για τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Η Αχαϊα το πάλαι ποτέ "κάστρο του ΠΑΣΟΚ" , άλλαξε σημαία και από το 2015 είναι ροζ!

Το "κάστρο του ΣΥΡΙΖΑ"

Το ποσοστό του 41,37% , στις εθνικές εκλογές, τον Σεπτέμβριο 2015 (43,07% τον Ιανουάριο 2015) είναι απο τα μεγαλύτερα ποσοστά του κόμματος πανελλαδικά και σχεδόν διπλάσιο της επίδοσης της ΝΔ , που έλαβε μόλις 22,37% στην Αχαϊα.

Αντιστοίχως και η Ηλεία με 37,31% και τρεις βουλευτές (επι συνόλου 5 στο νομό) αποτελεί για τον ΣΥΡΙΖΑ ενδεχομένως το κλειδί, για να ξεκλειδώσει τον γρίφο των επόμενων εθνικών εκλογών.

Φυσικά οι δημοσκοπήσεις μόνο ευφορία δεν δημιουργούν στα στελέχη, αλλά γνωρίζουν πολύ καλά πως αν δεν ανταποκριθούν έστω στο "παρά πέντε" στις δεσμεύσεις, προς τους πολίτες, θα τους  γυρίσουν την πλάτη και τότε το ποτήρι των εκλογών θα είναι υπερβολικά πικρό.

Η αναφορά του Πρωθυπουργού στην ΔΕΘ για το "γεφύρι της Πάτρας", την Πατρών- Πύργου και η υπόσχεση πως εντός του τρέχοντος έτους θα ξεκινήσει ο νέος αυτοκινητόδρομος δεν είναι διόλου τυχαία. Οπως τυχαία δε είναι και η διαρροή της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στα μέσα Φθινοπώρου στη Δυτική Ελλάδα.

 Αλλωστε η επιτύχυνση των διαδικασιών απο πλευράς του υπουργείου Υποδομών δεν μπορεί να μεταφραστεί, παρά ως απόφαση να κερδιθεί ο χαμένος χρόνος.

"Οτι δεν έγινε όλους τους προηγούμενους μήνες να διορθωθεί τώρα". Με αυτό το σύνθημα προχωρά ο υπουργός Χρήστος Σπίρτζης και η επιλογή του Πρωθυπουργού να τον διατηρήσει στην θέση του ήταν αποτέλεσμα να μην χαθούν και άλλοι πολύτιμοι μήνες.

Ο μήνας της Δυτικής Ελλάδας

Εντός του Οκτωβρίου ο υπουργός Υποδομών έχει προγραμματίσει σύσκεψη για τη διέλευση του τρένου από την Πάτρα. Σύσκεψη για τον φορέα διαχείρισης του φράγματος  Πείρου- Παραπείρου. Και τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου "ο μήνας της Δυτικής Ελλάδας" θα κλείσει με νέα σύσκεψη για την Πατρών-Πύργου.

Για όλα τα θέματα οι αποφάσεις έχουν ληφθεί, απλά η Κυβέρνηση αναζητά την καλύτερη δυνατή επικοινωνιακή στρατηγική για να δημιουργήσει ευοίωνες εκλογικές προοπτικές.  

Ο χρόνος θα δείξει εάν ο σχεδιασμός του ΣΥΡΙΖΑ για την περιοχή ήταν ορθός, ή έμεινε στα χαρτιά...

 

Απόστολος Ι. Βουλδής 

 

 

 

Διαβάστε επίσης