ΕΛ.ΑΣ: Τρικούβερτους ύπνους, λάπτοπ και φόρμες στις σκοπιές ανακάλυψαν οι εφοδεύοντες αξιωματικοί

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Απογοητευτικά είναι τα αποτελέσματα των αιφνιδιαστικών εφόδων που έχουν κάνει τους τελευταίους επτά μήνες αξιωματικοί της Αστυνομίας σε σκοπιές και περιπολίες γύρω από χαρακτηρισμένους στόχους, υπό την σκιά των επιθέσεων του «Ρουβίκωνα».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, συνολικά έχουν γίνει 37 επιθεωρήσεις και σε πολλές περιπτώσεις αστυνομικοί βρέθηκαν να είναι παντελώς ανέτοιμοι να αντιμετωπίσουν τυχόν κίνδυνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομικός σκοπός υψηλά διαβαθμισμένου στόχου βρέθηκε να ασχολείται με τον φορητό υπολογιστή του και δεν είχε καν καταλάβει πως ο αξιωματικός επιθεωρητής βρισκόταν επί πέντε λεπτά πάνω από το κεφάλι του.

Σε μια άλλη περίπτωση γυναίκα σκοπός άκουγε μουσική με ακουστικά χωρίς να καταλάβει ότι αξιωματικός βρισκόταν δίπλα της. Άλλοι σκοποί είχαν κλειδωθεί στο κουβούκλιο τους και κοιμόντουσαν.

Όσον αφορά την ένδυση των αστυνομικών, οι αξιωματικοί βρήκαν κάποιους να βρίσκονται στη σκοπιά με αθλητική φόρμα και πουκάμισο ή με μπλούζα γυμναστικής και υπηρεσιακό παντελόνι.

Το θέμα «Ρουβίκωνας» πάντως δεν είναι καινοφανές για την Αστυνομία. Έχουν ήδη γίνει πέντε συσκέψεις και τηλεδιασκέψεις στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. με συγκεκριμένες εντολές για τους σκοπούς στην Αττική και την περιφέρεια.

Διαβάστε επίσης