Αγία Σοφία Πατρών: Πανηγυρίζει αύριο και μεθαύριο ο Ιερός Ναός

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Την Αγία Σοφία και τις τρεις θυγατέρες της, Αγάπη, Πίστη και Ελπίδα τιμά η εκκλησία μας στις 17 Σεπτεμβρίου και στην Πάτρα όπως κάθε χρόνο επίκεντρο του εορτασμού θα αποτελέσει ο ιερός ναός στην ομώνυμη περιοχή της πόλης που αναμένεται να γεμίσει από πιστούς.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, την Κυριακή 16/9/2018 με το πέρας της πρωινής Θείας λειτουργίας, στις 11 θα γίνει η λιτανευτική έξοδος της εικόνας της Αγίας Σοφίας στην είσοδο του ναού για να ξεκινήσει το προσκύνημα ενώ στις 19.00 το απόγευμα θα τελεστεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας όπου θα χοροστατήσει και θα ομιλήσει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθος. Θ’ ακολουθήσει στις 22.00 μικρά ιερά αγρυπνία όπου θα ιερουργήσει ο αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Κωτσάκης, ηγούμενος της ιεράς μονής Ομπλού. Ανήμερα την Δευτέρα 17/9/2018 το πρωί στην πανηγυρική Θεία λειτουργία θα χοροστατήσει και θα κηρύξει το Θείο λόγο ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος.

Το απόγευμα της Δευτέρας στις 18.30 θα γίνει εσπερινός και παράκληση στην Αγία Σοφία και θα ακολουθήσει η λιτάνευση της εικόνας της Αγίας στις οδούς Έλληνος Στρατιώτου, Κύπρου, Ζακύνθου, Αγ. Σοφίας και επιστροφή στο ναό.

Υπεύθυνος του ναού είναι ο πρωτοπρεσβύτερος π. Ερμόλαος Μασσαράς.

Διαβάστε επίσης